Aleksandras Cukermanes izstādes Tri Devici Pod Oknom, kim? atklāšana 21.aprīlī

Ceturtdien, 21.Aprīlī plkst. 18:00 Aleksandras Cukermanes izstādes atklāšana

Ar izstādes nosaukumā ietverto atsauci uz populāru krievu pasaku Tri Devici Pod Oknom, kim? Laikmetīgās  mākslas centrs reģionālo projektu ietvaros Teātra nama Jūras vārti skatītājiem piedāvā iepazīt jaunus Maskavā dzimušās un Izraēlā dzīvojošās mākslinieces Aleksandras Cukermanes darbus, kas iepriekš tika izstādīti unikālajā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vidē Vecrīgā.

Aleksandra Cukermane (Alexandra Zuckerman) ir dzimusi 1981. gadā Maskavā. Desmit gadu vecumā kopā ar ģimeni imigrējusi uz Izraēlu, kur dzīvo un strādā joprojām. Studējusi mākslu Becalēla Mākslas un dizaina akadēmijā Jeruzalemē un Städelschule Frankfurtē pie Mainas, kā arī bioloģiju Telavivas Universitātē. Viņas personālizstādes norisējušas: Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Rīga (2016);  Galeria Sabot, Kluža-Napoka, Rumānija (2015); MK Search Art, Sandžovanni Valdarno, Itālija (kopā ar Michal Helfman un Eli Petel) (2014); Fruit and Flower Deli, Stokholma, Zviedrija (kopā ar Lucie Fontaine) (2014); Art Cologne, Ķelne, Vācija (pārstāvot Galerie Christian Nagel) (2011); Galerie Christian Nagel, Berlīne, Vācija (2008) un Noga Gallery of Contemporary Art, Telaviva, Izraēla (2013). Piedalījusies arī vairākās grupas izstādēs, tostarp Susy Culinski & friends, Fanta Spazio, Milāna, Itālija (2015); Filosofen, Galleri Riis, Oslo, Norvēģija (2015), Paraugs džina veidošanai, galerijā 427, Rīga, Latvija (2014/2015); The Drawing Room, Magasin III, Stokholma, Zviedrija (2014); I Herclijas Laikmetīgās mākslas biennālē, Herclija, Izraēla (2007); As If Words Meant Nothing, Kunstbuero, Vīne, Austrija (2009); Garbage Man Please Garbage Me, Brun, Diseldorfa, Vācija (2006). Aleksandra Cukermane ir saņēmusi Becalēla Mākslas un dizaina akadēmijas mākslas izcilības balvu un Amerikas-Izraēlas Kultūras fonda Šareta stipendiju. 2014. gadā bija Iaspis programmas rezidējošā māksliniece Stokholmā.

Atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, LR Kultūras ministrija, Rīgas dome, Izraēlas vēstniecība Latvijā,  Latvijas Mākslas akadēmija, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Borisa un Ināras Teterevu fonds, Galeria Sabot, VKN, Delfi.

Vairāk par mākslinieci http://www.jurasvarti.lv/afisa/aleksandras-cukermanes-personalizstades-tri-devici-pod-oknom-atklasana

Ieeja bez maksas.
Izstāde apskatāma līdz 22.maijam.