Iespēja piedalīties karikatūru izstādē ar savu fotogrāfiju!

Nākamā gada aprīlī Ventspilī tiks atklāta vēl nebijusi karikatūru izstāde, pasmaidot nevis par politiķiem un slavenībām, bet šoreiz pašiem par sevi. Lai izstādi padarītu iespējamu, karikatūriste Marita aicina ventspilniekus iesūtīt savas fotogrāfijas, lai tās pārvērstu asprātīgās karikatūrās.

Izstādē plānots iekļaut 50 karikatūras, par kuru varoņiem var kļūt jebkurš Ventspils iedzīvotājs, iesūtot savu vai drauga fotogrāfiju. Izstādei jāiesūta fotogrāfijas labā kvalitātē, lai seju vaibsti būtu labi saskatāmi arī tuvplānā, un papildus nepieciešams iesūtīt arī attēlu, kurā cilvēks redzams pilnā augumā. Šajā izstādē iespējams pieteikt arī vairākus cilvēkus uzreiz. Piesakoties karikatūrai, kurā vienlaikus būtu attēloti divi vai trīs cilvēki, taču arī šajā gadījumā nepieciešams iesūtīt katra cilvēka atsevišķu fotogrāfiju, kurā būtu labi redzama gan seja, gan auguma aprises. Jo augstākas kvalitātes fotogrāfija tiek iesniegta, jo precizāk māksliniece varēs attēlot šo cilvēku savā karikatūrā. Papildus jāņem vērā, ka, iesūtot draugu fotogrāfijas, jāpārliecinās, ka šis cilvēks piekrīt dalībai izstādē.

Kopā ar fotogrāfiju dalībniekiem jānorāda papildus informācija, kas raksturotu fotogrāfijā redzamos cilvēkus, piemēram, profesija, hobiji, rakstura īpašības, ieradumi, kāds īpašs notikums, kas raksturo šo cilvēku, vai jebkura cita informācija, kas palīdzētu karikatūrā attēlot cilvēka personību pēc iespējas asprātīgāku un patiesāku. Iesūtot fotogrāfiju, var norādīt arī precizāku aprakstu, minot gan atsevišķas detaļas, ko izcelt, gan situāciju vai notikumu, kurā vēlētos redzēt šo cilvēku, kā arī jebkuru citu informāciju, kas fotogrāfijas iesniedzējam liekas būtiska šīs karikatūras izveidē. Apraksts ir arī svarīgs atlases nosacījums, jo karikatūru skaits ir ierobežots un tikai 50 interesantāko pieteikumu autori tiks iekļauti izstādes kolekcijā.

Karikatūras pieteikumā jānorāda arī pieteiktā cilvēka vārds un Ventspils mikrorajons, kurā dalībnieks dzīvo, jo izstāde tiks tematiski dalīta pa pilsētas reģioniem. Fotogrāfijas un to aprakstus iesūtīt līdz 2016.gada 30.aprīlim, sūtot tās uz e-pastu [email protected]. Fotogrāfijas, kas neatbildīs prasītājai kvalitātei vai tiks iesūtītas vēlāk, var tikt noraidītas.

Dalībnieki, kas tiks apstiprināti karikatūru izstādē, tiks informēti personīgi, sazinoties ar e-pasta starpniecību līdz 2016.gada 15.maijam.

Pēc dalībnieku atlases, kas ilgs līdz 30. aprīlim, sekos gadu ilgs process, lai iesūtītās fotogrāfijas pārvērstu krāsainās un interesantās karikatūrās. Izstādi plānots atklāt nākošā gada aprīlī,  Ventspils Galvenajā bibliotēkā, sniedzot iespēju ventspilniekiem paskatīties uz savu ikdienu un apkārt esošajiem cilvēkiem no pavisam cita, daudz aspratīgāka skatu punkta.

Izstādes noslēgumā izstādes apmeklētājiem un karikatūru varoņiem būs iespēja šos mākslas darbus arī iegādāties.