Izstādes “Uzmanību vējš” atklāšana Jūras Vārtos 4.martā

Izstādes atklāšana 4.martā plkst. 18:00

Dzimšanas dienā dāvanas pieņemts saņemt, bet Liepājas mākslinieki jau trešo reizi savas pilsētas dzimšanas dienā, kura ir martā, tās dāvina! Proti, Liepājas mākslinieku grupa martā Ventspils skatītājiem dāvās savu darbu izstādi. Izstādē būs skatāmi vairāk kā 40 darbi, kurus radījuši 16 Liepājas mākslinieki.

Liepājas mākslinieku grupas izstādes organizē mākslas biedrība "Impasto" , kuru vada māksliniece Gunta Krastiņa. Šādas, no daudzu autoru darbiem komplektētās izstādes, ir veidotas jau kopš 2011.gada, apceļojot tuvus un tālus Latvijas novadus, nesot vēsti par to, ka Kurzemē, Liepājā ne tikai piedzimst vējš, bet katru dienu dzimst arī  māksla.  Grupas sastāvs nav konstants, tas mainās, lai gan lielākā daļa mākslinieku ir kopā no pašiem pirmsākumiem. Bet galvenais, kas  vieno šos māksliniekus – mīlestība uz mākslu, griba darboties, radīt un dalīties tajā ar saviem skatītājiem.

Izstādes moto "Uzmanību, vējš!" nav izvēlēts nejauši, jo pagājušā gada nogale bija gana bagāta ar vētras spēku. Un mākslu var salīdzināt ar vēju, kurš ir pašpietiekams pats sevī, jo no krāsu haosa dzimst uz audekla, papīra, kartona gabala vai vienkārša dēļa gala jauna doma, sajūta, izaicinājums!

Izstādē piedalās 16 profesionāli Liepājas mākslinieki ar pēdējos gados tapušiem darbiem.

Darbu autori: Profesors Mg.art Aldis Kļaviņš, profesore Mg.art Inta Klāsone, Mg.art Dzintra Vīriņa, Mg.art Andris Millers, Mg.art Gunta Krastiņa, Mg.art Solvita Spirģe-Sēne, Mg.art Mārtiņš Krūmiņš, Pēteris Taukulis, Mg.art Agnese Matisone, Mg.art Ilze Karlsone, Mg.art Guntis Otaņķis, Mg.art Ilze Eniņa, Mg.art Liene Eltermane, Mg.art Vilnis Bulavs, Mg.art Igors Bernāts, Mg.art Ginta Stavrovska.

Izstāde apskatāma līdz 3.aprīlim.
Ieeja bez maksas.