Ventspilniecēm 2. vieta konkursā „Izaugsmes Forums 2016”

27. februārī izstādes „Skola – 2016” ietvaros ar desmit labāko biznesa ideju prezentācijām noslēdzās uzņēmējdarbības konkurss vidusskolēniem „Izaugsmes Forums 2016”, kurā 2. vietu ieguva Ventspils 4. vidusskolas 11.b klases skolnieces Anna Babete Nordena un Annija Rutule (skolotāja Kristīne Kornijanova).

Konkursā šogad piedalījās vairāk nekā 90 dalībnieku komandas no visas Latvijas.

„Izaugsmes forums 2016” ir komandu sacensības vidusskolēniem par labāko jauno biznesa ideju vai esošā produkta pilnveidi. Sacensību galvenais uzdevums – 24 stundu laikā izstrādāt ekonomiski pamatotu biznesa plānu savas idejas realizācijai, klātesot dažādu nozaru ekspertiem un biznesa konsultantiem un prezentēt to konkursa žūrijai. Gatavošanās sacensībām notiek vairākos posmos, bet fināla prezentācijas notika Rīgā, 27. februārī, izstādes “Skola 2016” ietvaros.

Sacensības, apmācības un konsultācijas notika vairākos posmos – 2015. gada 23. un 24. aprīlī biznesa projektu naktī RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, idejas prezentācija 2016. gada 18. februārī pēc Elevator pitch metodes (prezentācijas metode, kurā par ideju ir jāpārliecina ļoti īsā laika posmā (60-90 sekundēs)) viesnīcas „Radisson Blu” liftā un ideju prezentācija Ķīpsalā 2016. gada 27. februārī.

Ventspils 4. vidusskolas komanda attīstīja biznesa ideju par dabīgiem lūpu balzāmiem, kas nodrošina lūpām maigu kopšanu, kā arī pasargā lūpas no saules, aukstuma un vēja. Konkursa gaitā meitenes ne tikai izveidoja biznesa plānu, bet arī attīstīja savu produktu ar smaržas un krāsas variācijām. Meitenes ir izlēmušas turpināt darbu kā Skolēnu mācību uzņēmums (programmā „Junior Achievement  Latvija”) “Bon Bon”. Meitenes atzīst, ka “dalība konkursā bija lieliska pieredze, bet prasīja izturību, attapību un spēju mobilizēties. Jūtamies gandarītas par padarīto un iegūto! Bet tas nebūtu iespējams bez nenovērtējamā atbalsta gan no tuviniekiem, gan no mūsu mīļās skolotājas.”

Balvā meitenes saņēma studiju maksas atlaidi (150 EUR) pirmā studiju gada I semestrim RISEBA un 500 EUR jūras ceļojumu no A/S “Tallink Latvija”, atzinību no apgāda “Mansards” un “Fazer”.