Aicina jauniešus no visām ES dalībvalstīm piedalīties konkursā “Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balva”

Eiropas Parlaments un Āhenes pilsētas Kārļa Lielā Starptautiskās balvas fonds aicina jauniešus no visām ES dalībvalstīm piedalīties konkursā par ES attīstības, integrācijas un Eiropas identitātes jautājumiem.

Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balva tiek piešķirta projektiem, kas:

  • veicina sapratni Eiropā un visā pasaulē;
  • sekmē kopīgas Eiropas identitātes izjūtu un integrāciju;
  • ir paraugs Eiropas jauniešiem un sniedz praktiskus piemērus par Eiropas iedzīvotājiem kā vienotu kopienu.

Šie projekti var attiekties uz dažādu jaunatnes pasākumu organizēšanu, jauniešu apmaiņas programmām vai Eiropas mēroga tīmekļa projektiem.

Pieteikšanās termiņš ir 2016. gada 25. janvāris. Pieteikuma veidlapa pieejama Eiropas Jaunatnes Kārļa Lielā balvas tīmekļa vietnē (http://www.charlemagneyouthprize.eu).

Dalībnieku vecumam jābūt no 16 līdz 30 gadiem.

Dalībniekiem jābūt kādas no 28 Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem vai pastāvīgajiem iedzīvotājiem.

Dalībnieki var pieteikties individuāli vai grupās. Grupu vai vairāku valstu projektus var iesniegt tikai vienā valstī.

Pieteikumu var iesniegt jebkurā no ES oficiālajām valodām.

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvas mērķis ir veicināt Eiropas apziņas veidošanos jauniešu vidū un viņu līdzdalību Eiropas integrācijas projektos. 
Balvu piešķir jauniešu projektiem, kas sekmē saprašanos, veicina kopīgas eiropeiskās identitātes izjūtas veidošanos un sniedz praktiskus piemērus par eiropiešu kā vienas kopienas locekļu dzīvi.
Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvu kopīgi un ik gadu piešķir Eiropas Parlaments un Āhenes pilsētas Starptautiskās Kārļa Lielā balvas fonds.

Balva par labāko projektu ir EUR 5000, par otro vietu – EUR 3000 un par trešo vietu – EUR 2000. Trim fināla laureātiem daļa no balvas būs arī uzaicinājums viesoties Eiropas Parlamentā (Briselē vai Strasbūrā). Turklāt izraudzītos visu 28 valstu projektu pārstāvjus uzaicinās piedalīties četru dienu ceļojumā uz Āheni, Vācijā.

Sīkāka informācija konkursa nolikumā: http://www.charlemagneyouthprize.eu/lv/rules.html;jsessionid=59DE3B8F398BD6616AC26306FB1BC58C

Informācija par 2015.gada uzvarētājiem: http://www.europarl.lv/lv/jaunumi/2015/maija_jaunumi/maijs_2015/press-releas-2015-may-13-1.html