Kā pareizi rakstīt “Erasmus+” projektus? Noskaidro bezmaksas seminārā!

“Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem un to atbalstam 2016. gadā pieejami 2 697 427.00 eiro.

Speciālisti, kas ikdienā strādā ar jauniešiem un jauniešu līderiem un kuriem līdz šim nav pieredzes “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu rakstīšanā, aicināti piedalīties Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras organizētajā bezmaksas seminārā. 

Seminārs notiks 2016. gada 18. februārī no plkst. 10:30 līdz plkst. 16:00 viesnīcā “Bellevue Park Hotel Riga” (Slokas ielā 1, Rīgā). 

Seminārā īpaši aicināti piedalīties tie organizāciju pārstāvji, kuru reģionos līdz šim nav īstenoti “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projekti.
Semināra darba programma:

  • 10:30 – 11:00 – reģistrācija.
  • 11:00 – 11:30 – programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” iespējas darbā ar jauniešiem.
  • 11:30 – 13:00 – darba grupas par katru no projektu veidiem (1. daļa) – Jauniešu apmaiņas, Eiropas Brīvprātīgais darbs, Stratēģiskās partnerības projekti jaunatnes jomā (starptautiskās jauniešu iniciatīvas). Reģistrējoties tiešsaistē, jānorāda izvēlētā darba grupa.
  • 13:00 – 14:00 – kafijas pauze, neformālas sarunas.
  • 14:00 – 15:30 – darba grupas par katru no projektu veidiem (2. daļa. Turpinājums).
  • 15:30 – 16:00 – Noslēguma jautājumi un diskusijas. 

Seminārā savā pieredzē dalīsies organizāciju un pašvaldību pārstāvji, kas jau īstenojuši “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus. 

Seminārs tiek organizēts ikvienam interesentam, kas vēlas rakstīt “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektus un kuriem līdz šim nav pieredzes šādu projektu īstenošanā, kuri paši kā dalībnieki ir piedalījušies kādā no “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem, kuriem ir pieredze un/vai interese līdzīgu projektu īstenošanā.

Uz semināru aicināti jaunieši, nevalstisko organizāciju pārstāvji, dažādu veidu organizāciju pārstāvji, skolēni, studenti, pedagogi, sociālie darbinieki, pašvaldību un valsts iestāžu darbinieki.

Seminārā noderīgu informāciju atradīs ikviens, kuram ikdienā ir cieša saskarsme ar jauniešiem un kuriem ir interese un motivācija darboties neformālajā izglītībā. 
Seminārs ir bez maksas! Lai pieteiktos semināram, līdz 2016. gada 8. februāra plkst. 12.00 elektroniski jāaizpilda pieteikuma anketa tiešsaistē http://bit.ly/1PPYETM
Apstiprinājuma e-pastu saņemsiet līdz 11. februārim (ieskaitot). 
Dalība semināram tiks apstiprināta tiem dalībniekiem, kuri atbildīs mērķa grupas profilam. 

Par “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektiem
Saskaņā ar programmas vadlīnijām, projektu pieteikumu iesniegšana 2016. gadā iespējama trīs termiņos: līdz 2. februāra, 26. aprīļa un 4. oktobra plkst. 13:00 pēc vietējā laika. Tīmekļa vietnē http://www.jaunatne.gov.lv jau pieejamas projektu elektroniskās pieteikumu veidlapas angļu valodā. 

2016. gads ir jau trešais gads programmas “Erasmus+” ciklā, kas kopumā ilgst no 2014. līdz 2020. gadam. Programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros jauniešiem vecumā no 13 līdz 30 gadiem, jaunatnes darbiniekiem un citām personām, kas iesaistītas darbā ar jaunatni, sadarbojoties ar ārvalstu partneriem, ir iespēja iegūt jaunas zināšanas, prasmes un pieredzi, pašiem veidojot un īstenojot projektus. 

Programmā “Erasmus+: Jaunatne darbībā” ir iespējams īstenot projektus trīs pamatdarbībās : pirmā – “Personu mobilitāte mācību nolūkos” (mobilitātes veids “Jauniešu apmaiņas”,  ” Eiropas Brīvprātīgais darbs”, “Jaunatnes darbinieku mobilitāte”); otrā – “Stratēģiskās partnerības jaunatnes jomā”; trešā – “Strukturētais dialogs: jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju tikšanās”. 
Informējam, ka saskaņā ar ES programmas “Erasmus+” vadlīnijām jaunatnes jomas projektus var uzsākt ātrākais trīs mēnešus pēc projektu iesniegšanas termiņa. 

Programma „Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā. 

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt http://www.jaunatne.gov.lv sadaļā „Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem – http://www.viaa.gov.lv sadaļā „Erasmus+”.