Iespēja pieteikties par brīvprātīgo palīgu uz Latvijas 100 gadu jubilejas pasākumiem!

Tikko nosvinēta mūsu valsts 97.dzimšanas diena un aizvien vairāk tiek runāts par mūsu valsts simtgadi, ko gaidām ar lielu nepacietību. Tieši Latvijas 97.jubilejas priekšvakarā sabiedrībai prezentēta jauna digitāla platforma, kurā ikviens interesents, tostarp jaunieši, aicināts dāvināt savu brīvprātīgā laiku Latvijas simtgadei.

Jaunizveidotajā interneta vietnē http://www.lv100.lv, aizpildot vieglu un atraktīvu testu, katram ir iespēja pieteikties un iesaistīties simtgades sagatavošanas procesā. Ievadot laiku, prasmes un vietu, tiks noteikta viena no piecām jomām, kurā būs nepieciešama brīvprātīgo iesaiste turpmākajos gados. Vietne izveidota, sadarbojoties Kultūras ministrijai un Latvijas sabiedriskajiem medijiem.

Kā vēsta iniciatīvas leģenda: “Šī digitālā platforma ir paredzēta, lai līdz Latvijas simtgadei 2018. gadā būtu izveidojusies brīvprātīgo grupa, kāda līdz šim mūsu valstī nebūs pieredzēta. Katram Latvijas iedzīvotājam katrā Latvijas vietā ir iespēja dāvināt stundu, divas, trīs vai piecdesmit trīs stundas no sava laika, lai palīdzētu kādā no simtgades svētku sagatavošanās darbiem. lv100Dāvinātās stundas uzkrājas Latvijas laika krātuvē. Projekta “Latvijai 100” komanda sazināsies ar katru dāvinātāju, lai vienotos par to, kā viņa palīdzība var būt noderīga gan nepilnu divu gadu gatavošanās posmā, gan pašā simtgades laikā, gan pēc tās svinībām.”

Latvijas Jaunatnes padome (LJP) aicina ikvienu jaunieti un dalīborganizācijas iesaistīties šajā laika dāvināšanas maratonā, lai tieši jaunatnes brīvprātīgais darbs būtu viens no mūsu valsts simtgades norises veiksmes stāstiem! LJP viceprezidents Mārtiņš Šteins jau ir uzdāvinājis 100 savas stundas simtgadei un aicina to darīt arī citus!

Dzimšanas diena ir dzimšanas diena arī tad, ja to svin valsts. Iepriecini Latviju simtgadē un uzdāvini savu laiku: http://www.lv100.lv!