Fotoizstāde no 14.decembra galvenajā bibliotēkā

Ventspils 4. vidusskolā mācās trīspadsmitgadīgā Lana Apse, kura atšķirībā no daudziem mums, pamana apkārtējo dabas skaistumu. Katru dienu meitene priecājas par dzīvi neatkarīgi no gadalaika un laika prognozēm. Meitene cenšas pievērst arī citu cilvēku uzmanību dabas skaistumam. Tieši tāpēc Ventspils Galvenajā bibliotēkā no 14. decembra  katrs varēs apskatīties Lanas Apses fotoizstādi “Debesis par zemu” (izstādes atklāšana plkst. 16:00). Iespējams fotoizstādes organizēšana palīdzēs daudziem apstāties, aizdomāties un iespējams arī iedvesmoties.

Lai fotogrāfijās atspoguļotu noskaņojumu un garastāvokli, Lanai nevajadzēja profesionālo aparatūru, visas fotogrāfijas ir uzņemtas ar parasto “ziepniektrauku”, bet iespējams tieši tāpēc visiem darbiem ir neatkārtots šarms. Daudzas fotogrāfijas pat ir uzņemtas no vienas vietas, bet galvenais personāžs – debesis paliek.
Skatoties uz Lanas darbiem, var aizmirst par ikdienas darbiem un atcerēties, cik apkārtēja pasaule ir skaista. Lai to pamanītu vajag tikai pacelt galvu un ielūkoties debesīs.

Projekts tiek īstenots Ventspils Jauniešu iniciatīvu projektu konkursa ietvaros un to līdzfinansē Ventspils pilsētas pašvaldība.