ES māja izsludina konkursu dalībai PRAKSES KALVĒ no 19.-28.10.

Eiropas Savienības māja no 19.oktobra līdz 28.oktobrim izsludina pieteikšanos izaugsmes nodarbību ciklam PRAKSES KALVE, kurā jaunieši bez maksas desmit dažādās nodarbībās profesionālu lektoru vadībā varēs iegūt vērtīgas un turpmākās karjeras veidošanā noderīgas zināšanas un prasmes.

Konkursa kārtībā Eiropas Komisijas pārstāvniecības un Eiropas Parlamenta informācijas biroja pārstāvji izvēlēsies mērķtiecīgākos un motivētākos 20 jauniešus, kuriem katru nedēļu trīs mēnešu garumā būs iespēja apmeklēt 10 augstvērtīgas nodarbības un cikla noslēgumā saņemt sertifikātu.

No 6.novembra līdz janvāra beigām jauniešiem meistarklasēs būs iespēja identificēt savas intereses, personības īpašības un prasmes, izzināt Eiropas valodas un praktizēt angļu valodu, izprast kritiskās domāšanas būtību, uzzināt par Eiropas Savienības aktualitātēm un diskutēt par tās izaicinājumiem, attīstīt spontanitāti un radošumu, prasmi pārliecinoši uzstāties auditorijas priekšā, izzināt mediju darba specifiku, kā arī informācijas brīvību un kultūru sociālajos tīklos.

Jaunieši vecumā no 16 gadiem aicināti līdz 28.oktobrim uz e-pastu [email protected] iesūtīt motivācijas vēstuli, kurā aprakstīta iegūtā izglītība un pieredze sabiedriskajās aktivitātēs, kā arī mērķi un motivācija dalībai Prakses kalvē.

Jauniešu nodarbinātība ir viena no Eiropas Savienības prioritātēm, tāpēc ES mājā tematisko mēnešu ietvaros tiek rīkoti pasākumi, palīdzot pilnveidot jauniešu prasmes un sniedzot jaunas zināšanas, kas var noderēt, iesaistoties darba tirgū un veidojot savu turpmāko karjeru.

Eiropas Savienības mājā vienuviet atrodas Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, kā arī Zināšanu, sarunu un mākslas istabas. ES mājā var saņemt pieredzējušu speciālistu konsultācijas, kā labāk izmantot ES sniegtās iespējas, bezmaksas informatīvos izdevumus, ieskatīties ES datubāzēs internetā, kā arī piedalīties dažādos pasākumos.

Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: [email protected]

Informācija par pasākumiem ES mājā: http://www.esmaja.lv, sekojiet mums arī sociālajos tīklos: http://Twitter.com/ES_maja, http://Facebook.com/esmaja.lv un http://Draugiem.lv/esmaja.lv.