Ventspils brīvdabas spēles S4 – 6.novembrī Jūrmalas parkā

Partneru apvienība, kuras sastāvā ir Zemessardzes 46.kājnieku bataljons un Jaunsardze,  Jaunrades nama Tēlotājas mākslas studiju “ART PLANET”, Ventspils Jauniešu māja, Ventspils bibliotēka, konkursa “No vēstures līdz mūsdienām” ietvarā izsludina – “Ventspils brīvdabas spēles S4”.

Lāčplēša diena mums liecina par karavīriem, kas cīņās par Latvijas neatkarību, bija gatavi ziedot pašu dārgāko – savu dzīvību. Atgādina mums par drosmi, izturību, varonību, kuru karavīri apliecināja cīņas pret Bermonta karaspēku gandrīz pirms simts gadiem. 
Viņu piemērs mūs iedvesmo izzināt vēsturi un izvērtēt sevi. Kādi mēs esam šodien? Kā rīkotos katrs no mums, ja Latvijas neatkarība būtu apdraudēta? Vai spējam būt varoņi?

Tāpēc, kā cieņas apliecinājums tiem karavīriem, kas nežēloja sevi cīņas par Latvijas neatkarību, Ventspilī, Jūrmalas parkā 2015. gada 6. novembrī, tiek organizētas Ventspils brīvdabas spēles S4. Nosaukumā iešifrēti tādi jēdzieni kā: Spēks. Stratēģija. Sadarbība. Saliedētība. 

Ventspils brīvdabas spēļu S4 mērķis ir stiprināt valstiskās apziņas identitāti, veicināt jauniešos līdera un sadarbības prasmes, veicināt izpratni par drošības un aizsardzības politiku, iesaistīt jauniešus krīzes pārvarēšanas simulācijas, kas atbilst mūsdienu starptautiskajiem drošības izaicinājumiem, kā arī veicināt Ventspils jaunsargu kustības attīstību un sadarbību ar citām organizācijām. 

Brīvdabas spēlēs paredzētas jauniešiem no 15 gadu – 25 gadu vecumam. Tā būs aizraujoša iespēja apliecināt sevi spēka, izturības, atjautības, komandas darba, saliedētības pārbaudījumos. 

Droša rītdiena – šodienas galvenais uzdevums! 

Spēļu noteikumi un informācija par pieteikšanos: Ventspils brīvdabas spēļu S4 nolikumu skatīt šeit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA