Video konkurss jauniešiem zinātnes un studiju popularizēšanai, līdz 18.10

Latvijas Jauno zinātnieku apvienība rīko video konkursu ar mērķi popularizēt zinātni un zinātnisko darbību Latvijas jauniešu vidū. Video konkursā caur klipiem jaunieši tiek aicināti studēt, lai apgūtu pētnieciskās iemaņas un zināšanas, un apsvērtu zinātnieka karjeras iespējamību.

Labākā klipa autori balvā saņems GoPro HERO4 Black Edition video kameru.

Konkursā piedalīties aicināti 15 – 25 gadus veci jaunieši.

Konkurss notiek projekta „Zinātnes popularizēšana jauniešiem” ietvaros ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.

Latvijas Jauno zinātnieku apvienība jau otro gadu turpina popularizēt zinātni arī jauniešu vidū un vēlas aicināt jauniešus studēt, pētīt, priecāties, kā arī dalīties ar saviem atklājumiem. Veidojot video klipu konkursu, organizatori vēlas, lai jaunieši atspoguļo tajos savu skatījumu par to, ka zinātne un studijas ir aizraujošas un nav jāsteidz strādāt, jo pētnieciskā un studiju darba laiks būs labākais tavā dzīvē.

KAS JĀDARA, LAI PIETEIKTOS?

Radoši izpaužoties, izstrādāt plānu video klipam, kas reklamē zinātni un studijas Latvijas augstskolās. Uzfilmēt un samontēt klipu, tā nobeigumā ievietojot slaidu ar norādi uz projektu, pēc tam nosūtot saiti video klipa lejupielādei uz adresi [email protected] līdz 2015. gada 18. oktobrim (ieskaitot).

Papildus norādīt klipa nosaukumu, izstrādātāju vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru un e-pasta adresi. Kad pēc klipa pārbaudes tas tiks atzīts atbilstošs prasībām un ievietots Facebook lapā „Jauno ZINĀTne”, dalīties ar to un klipu popularizēt tiešsaistē, aicinot cilvēkus spiest “Like” pogu pie attiecīgā klipa lapā “Jauno ZINĀTne”. Balsot par klipiem varēs līdz 2015. gada 21. oktobra plkst. 12:00. Visvairāk “Like” ieguvušā klipa autori saņems galveno balvu – GoPro HERO4 Black Edition video kameru. Pārējo klipu autori tiek apbalvoti ar goda rakstiem.

Ar konkursa dalībniekiem sazināsies personīgi. Apbalvošana notiks 2015. gada 22. oktobrī “Topošo zinātnieku foruma” ietvaros.

Konkursa nolikums pieejams šeit un informācija par konkurus atrodama šeit