Foto no talkas jauniešu mājā

No 13. līdz 19. jūlijam norisinājās radošā vasaras talka jauniešu mājā. Nedēļas laikā 20 Ventspils jaunieši ķērās pie ideju īstenošanas, lai ēkas Kuldīgas ielā 13 1. stāvu pārveidotu un iekārtotu atbilstoši jauniešu gaumei un vajadzībām.

Jauniešiem bija iespēja darboties 3 dažādās darbnīcās. Vienā no tām tika veikti kosmētiskā remonta darbi, tīrot telpas, plēšot vecās tapetes, špaktelējot plaisas un caurumus sienās, kā arī krāsojot sienas un griestus. Paralēlajā darbnīcā kopā ar mākslinieci I. Knāviņu jaunieši gatavoja skices sienu dekoratīvajam gleznojumam, no kurām vienu izvēlēto arī uzgleznoja uz jauniešu mājas aktivitāšu sienām. Savukārt papīra liešanas darbnīcā tika veidoti interesanti gaismas objekti, kurus izvietos jauniešu mājā. Šajā darbnīcā kā konsultante darbojās māksliniece I. Dilāne.

“Lai arī talkas laikā tika paveikts ļoti daudz, ir palikušas telpas, kurās sienas vēl jākrāso. To noteikti paveiksim augustā – ne tik kuplā dalībnieku skaitā un ne tik koncentrētā veidā, bet tomēr kopā ar jauniešiem. Arī šīs talkas laikā būtiska bija jauniešu līdzdalība – jaunieši apguva jaunas prasmes, kā arī ieguldīja savu enerģiju un līdzatbildību jauniešu mājas tapšanā,” stāsta Ventspils Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciālists Kristians Jacevičs.
 
FOTO: Radošā vasaras talka jauniešu mājā

Jauniešu māju plānots atklāt plašākam jauniešu lokam jau septembrī. Tajā notiks dažādu tēmu izglītojoši, informatīvi, kā arī izklaidējoši pasākumi. Tāpat tiks sniegts atbalsts jauniešiem iniciatīvu veidošanā un īstenošanā, kā arī darbosies informācijas punkts, kurā būs iespējams uzzināt un konsultēties par jauniešiem aktuālām tēmām – izglītības un karjeras iespējām, brīvā laika pavadīšanas iespējām, noskaidrot, kādas organizācijas vai speciālisti var palīdzēt citās situācijās.