Piedalies Jauniešu mājas tapšanā!

No 20. aprīļa jaunieši aicināti pieteikties domnīcām, kurās tiks lemts par topošās Jauniešu mājas, Kuldīgas ielā 13 1.stāva telpu interjera noformējumu.

Sākot no maija tiks organizētas vismaz 3 plānošanas domnīcas, kuru laikā taps plāni par telpu interjera noformējumu, nepieciešamajām mēbelēm, gaismas ķermeņiem, interjera dizaina elementiem. Idejas dalībnieki domās paši, smelsies no interjera dizaina un „Dari pats” blogiem un pamācībām internetā. Tās tiks apkoptas, prezentētas, un dalībnieki kopīgi vienosies par risinājumiem, izmantojamajiem materiāliem, krāsām, darba metodēm. Aktivitātē kā konsultante līdzdarbosies jaunatnes darbiniece – māksliniece Ingvilda Knāviņa.

„Domnīcās kopā domāsim, kā krāsosim sienas. Būs jāpārveido vai no jauna jātaisa mēbeles, kuras mums nav. Lietotas mēbeles pārtaisīsim, piekrāsosim, no vairākām uztaisīsim vienu – darbosimies radoši, lai Jauniešu māju iekārtotu pēc iespējas mājīgāku, un lai tajā ikvienam būtu patīkami atrasties. Jūlijā ir plānota radošā talka nedēļas garumā, kad tiks iekārtots ēkas pirmais stāvs,” stāsta Ventspils Izglītības pārvaldes jaunatnes lietu speciālists Kristians Jacevičs, piebilstot, ka Jauniešu mājas atklāšanas pasākums plānots septembrī.

Pieteikties domnīcām var elektroniski: http://ej.uz/vasarastalka

talka_JM_2015apr

Jauniešu mājā notiks dažādu tēmu izglītojoši, informatīvi, kā arī izklaidējoši pasākumi. Tāpat tiks sniegts atbalsts jauniešiem iniciatīvu veidošanā un īstenošanā, kā arī darbosies informācijas punkts, kurā būs iespējams uzzināt un konsultēties par jauniešiem aktuālām tēmām – izglītības un karjeras iespējām, brīvā laika pavadīšanas iespējām, noskaidrot, kādas organizācijas vai speciālisti var palīdzēt citās situācijās.

Aktivitātēm Jauniešu mājās iespējams sekot līdzi arī mikrobloga vietnē Twitter -@Uzcel.

Projektu "Radošā vasaras talka jauniešu mājā" Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde īsteno Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2015. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

izm_jspa_vip_1200