„Future scientists present”

2015. gada 12. jūnijā, viesnīcā “Radisson Blu Hotel Latvija” (Rīgā, Elizabetes ielā 55), zālē Omega2 plkst.10:30 – 15:00 bez dalības maksas būs iespēja apmeklēt zinātnieku jaunākai paaudzei – skolēniem, kā arī pedagogiem un citiem interesentiem domātas prezentācijas par nanotehnoloģiju tēmu „Future scientists present!”.

Programmā:

Energoefektīvurisinājumu izstrādes konkurss „Saules kauss”. Latvijas skolēni praktiskā veidā demonstrēt savas idejas, zināšanas un prasmes energoefektīvu un atjaunojamu resursu izmantošanā, piedāvājottransportlīdzekļu modelīšus, kurus darbina tīra Saules enerģija.

  • Etīžu teātris „Nerten” piedāvās savu redzējumu par nanotehnoloģiju tēmu – „Mazas, bet svarīgas detaļas”.
  • Konkursa „Kā nano izmainīs mūsu dzīvi?”labāko darbu autori –Latvijas vidusskolēni prezentēs savuszinātniski pētnieciskos darbus/esejas.
  • Multfilmas „Kā odiņš atklāja nano” (f/s „Rija”) prezentācija.
  • Konkursa„NanoResearchSlam”dalībnieki –Latvijas augstskolu doktoranti interesanti un aizraujoši atklāsskatītājiem par saviem zinātniskajiem pētījumiemnanomareriālu un nanotehnoloģiju jomā.

Dalībniekiem būs iespēja apmeklēt arī konferences “EuroNanoForum 2015” ietvaros organizēto izstādi un “NanoSupermarket”, kurā varēs vērot nanopielietojumu demonstrējumus. Pasākums galvenokārt norisināsies angļu valodā.

Piesaki savu dalību! Reģistrācija ir atvērta mājas lapā: http://euronanoforum2015.eu/registration/ (reģistrēties semināriem).

Papildu informācija:

Gita Siliņa, Latvijas Universitāte,

Tel.: +371 26414140,

E-pasts: [email protected]

Pasākums notiek “EuroNanoForum 2015” konferences ietvaros, kas ir nozīmīgākais un lielākais pasākums savā nozarē Eiropā un kalpo kā platforma diskusijām starp zinātniekiem, industrijas un politikas plānošanas pārstāvjiem, kā arī uzņēmējiem. Konference pulcēs 1200 dalībnieku no 40 valstīm.

Lielāko zinātnes pasākumu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē ietvaros organizē Latvijas Universitāte (LU) un Somijas kompānija “Spinverse” sadarbībā ar Eiropas Komisijas Pētniecības un inovācijas ģenerāldirektorātu. To līdzfinansē ES pētniecības un inovāciju programma “Apvārsnis 2020”, kā arī Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Latvijas Universitātes sadarbības partneri konferences organizēšanai ir LU Cietvielu fizikas institūts, LU Polimēru mehānikas institūts, LU Fizikas institūts, Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Tehnoloģiskais centrs.

Lai uzzinātu jaunāko informāciju, sekojiet @ENF2015 mikroblogošanas vietnē Twitter vai konferences mājaslapā http://www.euronanoforum2015.eu