Ventspils Galvenajā bibliotēkā norisināsies projekts “The Great Story”.

Trešdien, 27.maijā, pateicoties sadarbībai ar komunikāciju speciālistu Mārtiņu Štrālu no Lielbritānijas, Ventspils Galvenajā bibliotēkā norisināsies starptautisks projekts “The Great Story”. 

Projekta realizācijā iesaistītas vairāk kā 36 starptautiskas organizācijas un trīs Eiropas Savienības valstis- Latvija, Lielbritānija un Vācija. Katrā no šīm valstīm jaunieši izveidos 2-3 minūšu garas animācijas filmas par Pirmo pasaules karu. 10 animācijas tiks veidotas Lielbritānijā, pa vienai Vācijā un Latvijā. Katra grupa veidos darbu par kādu kara notikumu. Ventspils stāsts būs par to, kā Baltijas valstis karam beidzoties, ieguva neatkarību. Animāciju var veidot gan kā informatīvu darbu par kara notikumiem, gan kā kāda cilvēka stāstu par šo notikumu.

Projekta dalībnieki, Jaunrades nama tēlotājas mākslas studijas “Art planet” audzēkņi (studijas vadītāja I.Knāviņa), izmantos Ventspils bibliotēkas resursus, lai izpētītu informāciju par I Pasaules kara beigām Ventspilī. Apkopojot informāciju, tiks izveidots filmas scenārijs un izveidota klasiskā animācija. Papildus tiks filmēta aizkadra filma par to, kā tapa animācijas filma. Tajā tiks iekļautas arī intervijas ar projekta partneriem un dalībniekiem.

Katrai animācijas filmiņai būs savs stāstnieks. Ventspilniekiem savējais vēl jāatrod, bet jau zināms, ka kādam no Lielbritānijā tapušajiem darbiem, stāstnieks būs karaliskās ģimenes pārstāvis- princis Čārlzs vai princis Viljams.

Projekta mērķis ir sekmēt jauniešu zināšanas par vēsturi, apgūt prasmes animācijas filmu veidošanā, attīstīt radošumu un fantāziju.

Projekta galvenais sponsors ir “Heritage Lottery Found”, bet projektu Ventspilī sponsorē militārā labdarības organizācija “The Bridge for Heroes” un “Riarmato Productions”.

Projekta noslēgums paredzēts 23.septembrī Kingslinā (Kings Lynn) Lielbritānijā.

Mārtiņš Štrāls ir ventspilnieks, no 2005.gada dzīvo un strādā Lielbritānijā. Pirms trim gadiem Ventspils bibliotēkā viņš vadījā radošu darbnīcu, kurā tika veidotas animācijas filmiņas un reklāmas klips par bibliotēku.

Ventspils bibliotēka cer, ka veiksmīgā sadarbība turpināsies, un gada nogalē arī Ventspilī būs iespēja redzēt projekta rezultātu.