Piesakies jauniešu apmaiņai Igaunijā!

"Ventspils Jauniešu dome" aicina pieteikties jauniešus apmaiņas pasākumam, kas no 25. jūnija līdz 3. jūlijam notiks Igaunijai piederošajā Sāremā salā. Apmaiņas tēma ir radošums un sadarbība. Šī būs jau ceturtā apmaiņa sadarbībā ar igauņu jauniešiem.

Kas ir jauniešu apmaiņa? Šādos pasākumos ar neformālām metodēm neformālā vidē jaunieši dalās pieredzē, kopīgi apgūst jaunas zināšanas, mācās tās pielietot praksē, kā arī attīsta līderu prasmes, strādājot komandās, diskutējot un aizstāvot savu viedokli. Tā kā dalībnieki ir no vairākām valstīm, tad tā ir arī kultūras apmaiņa un kārtīgs praktisks treniņš svešvalodas lietošanā.

"Jauniešu apmaiņa nav atpūtas nometne. Apmaiņas laikā visi dalībnieki aktīvi iesaistās notikumos un saprot, ka gūt var dodot. Jaunieši pēc apmaiņas beigām ir ieguvuši tik daudz pozitīvu emociju un iedvesmas, ka pietiek vēl vairākiem mēnešiem pēc tam, lai īstenotu savas idejas un iesaistītu tajās vēl citus jauniešus", stāsta biedrības "Ventspils Jauniešu dome" valdes loceklis un projekta vadītājs Kristians Jacevičs.

Kas notiks šīs jauniešu apmaiņas laikā? Būs neformālas lekcijas ar neformālu lektoru piedalīšanos, darbs un diskusijas grupās. Radošuma un sadarbības tēmas atklāsim ar teātra un mūzikas palīdzību, kā arī kopīgi plānojot, gatavojot un uzstādot vides elementus veselības takai kādā no Kuresāres parkiem.

Organizatori ir "Ventspils Jauniešu dome"  kopā ar Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubu "Knaģis" un Igaunijas nevalstisko organizāciju "Triigi Trikirand". Iepriekšējās apmaiņās jaunieši tikās un apguva teorētiskas un praktiskas zināšanas par medijiem un informāciju, uzņēmējdarbību, veselīgu un sociāli atbildīgu dzīvesveidu. Savukārt iepriekš tika organizēti trīs apmaiņas pasākumi kopā ar Lietuvas jauniešiem, lai palīdzētu jauniešiem apgūt līderu prasmes un veicinātu pašiniciatīvu.

Piesakies, ja esi 16 līdz 25 gadus vecs un Tevi interesē lietderīgi pavadīt savu brīvo laiku, attīstot savu radošumu un sadarbības spējas kopā ar citiem Latvijas un Igaunijas jauniešiem! Dalība pasākumā ir bez maksas. Pieteikšanās notiek līdz 7. jūnijam. Nenokavē!

Pieteikuma anketa

Dalības noteikumi

Jauniešu apmaiņa notiek Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros, kas paredz rīkot kopumā četras jauniešu apmaiņas (divas Latvijā un divas Igaunijai piederošajā Sāremā salā), kā arī dažādus publiskus pasākumus, kuru idejas izstrādi un vadību uzņemsies paši jaunieši. Apstiprinātais projekta budžets ir vairāk nekā 176 000 EUR, no kuriem 85% ir ERAF finansējums.

***