Starptautiskā izglītība – uzzini par tās iespējām info pasākumā Ventspilī!

Ceturtdien, 31. janvārī, biedrība "Ventspils Jauniešu dome" sadarbībā ar Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubu "Knaģis" un organizāciju Dream Foundation rīko informatīvu pasākumu jauniešiem par starptautisko izglītību – par studiju iespējām ārzemēs un starptautiskās pieredzes nozīmi mūsdienu darba tirgū.

Studiju pieredze ārzemēs, kā daļa no mūsdienu izglītības procesa, katru gadu tiek vērtēta aizvien augstāk, tādēļ ievērojami pieaug to studentu skaits, kas pēc vidusskolas absolvēšanas studijas izvēlas turpināt kādā no ārzemju augstskolām. Informatīvi semināri un lekcijas par izglītības iespējām ārvalstīs lielākoties tiek organizētas Rīgas skolās, tādējādi netiek sasniegti un apzināti jaunieši ārpus galvaspilsētas robežām. Lai to mainītu, organizācija Dream Foundation rīko Reģionālo Vislatvijas projektu, ar mērķi celt informētību un rosināt diskusijas par starptautisko izglītību arī Latvijas reģionos. 31. janvārī, plkst. 15:00 informatīvais pasākums notiks Ventspils 1. ģimnāzijā.

Pasākuma laikā jauniešiem būs iespēja iegūt plašu informāciju par izglītības iespējām ārzemēs, augstskolu piedāvātām studiju programmām, pieteikšanās nosacījumiem un prasībām, kā arī studiju finanšu piesaistes iespējām. Piedaloties jauniešiem un sabiedriskajām organizācijām, tiks diskutēts par ārzemju izglītības plusiem un mīnusiem, izvēles iespējām un starptautiskās pieredzes nozīmi mūsdienu darba tirgū. Savā pieredzē dalīsies studenti un sniegs noderīgus padomus par studiju uzsākšanu ārzemēs.
Reģistrēšanās informatīvajam pasākumam 31. janvārī, plkst. 15:00 Ventspils 1. ģimnāzijā notiek, aizpildot reģistrācijas anketu. Piesakies savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots!

Šī pasākuma sadarbības partneris Dream Foundation ir nevalstiska jauniešu organizācija, kas iepazīstina cilvēkus ar dažādām studiju iespējām Eiropā u.c. pasaules valstīs un sniedz atbalstu kandidātiem pieteikšanās procesa laikā. Pašreizējais piedāvājumu klāsts aptver vairāk kā 3000 dažādu studiju programmu. Jaunieši var izvēlēties sev tīkamākās studijas starp 63 augstskolām 17 pasaules valstīs – Austrijā, Beļģijā, Kanādā, Čehijā, Vācijā, Dānijā, Igaunijā, Spānijā, Francijā, Lielbritānijā, Ungārijā, Īrijā, Itālijā, Lietuvā, Malaizijā, Nīderlandē un Zviedrijā. Pateicoties vienotai on-line platformai, interesenti var pieteikties līdz pat 6 ārvalstu augstskolām vai studiju programmām vienlaicīgi.

Informatīvais pasākums tiek organizēts Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros. Projekta mērķis ir attīstīt jauniešu līderu prasmes, veicināt to pašiniciatīvu un radīt jaunas iespējas sadarbībai. Šim nolūkam Latvijā un Igaunijā tiek organizētas starptautiskas jauniešu apmaiņas, kā arī tematiski informatīvi pasākumi. Projektu īsteno biedrība "Ventspils Jauniešu dome" un Igaunijas partnerorganizācija "Triigi Adventure Beach".

REĢISTRĀCIJAS ANKETA

Papildu informācija: tālr. 29792717 vai e-pasts: [email protected]

***