Jau piektdien startēs „Ventspils Popiela 2015”

Jau piektdien startēs „Ventspils Popiela 2015”

Piektdien, 24. aprīlī, plkst. 18.00 Ventspils Jaunrades nama lielajā zālē notiks pilsētas vispārizglītojošo skolu audzēkņu Popiela.

Popielai dalību pieteikuši Centra sākumskolas, 1. ģimnāzijas, 2. vidusskolas, 6. vidusskolas, 4. vidusskolas, 5. vidusskolas un 2. pamatskolas skolēni ar 12 priekšnesumiem.

Konkursa organizatori, Ventspils Jaunrades nama un jauniešu kluba „Knaģis” pārstāvji, kas Popielu organizē jau piekto gadu, stāsta, ka Popielas mērķis ir attīstīt skolēnu izdomu, prātu, fantāziju, jaunradi un spēju uzstāties auditorijas priekšā, attīstīt jauniešu prasmi darboties individuāli un komandā, veidot un stiprināt skolēnu savstarpējos kontaktus.
Priekšnesumus vērtēs biedrības „Ventspils jauniešu dome” un Latvijas Jaunatnes padomes prezidents Emīls Anškens, Ventspils Jaunrades nama modes deju studijas „Skorpions” skolotāja Inga Spodiņuka, aktieris Kaspars Doniņš, mūziķis Edvards Grieze un aktrise, Ventspils Jaunrades nama teātra studijas „Savējie” skolotāja Ineta Kalniņa. Konkurss tiks vērtēts trīs vecuma grupās: 1.-4. klašu grupa, 5.-9. klašu grupa un 10.-12. klašu grupa.

Žūrija vērtēs dalībnieku priekšnesuma oriģinalitāti un sarežģītību, vizuālā un tērpa līdzību ar dziesmas videoklipu, kustību sinhronitāti un saderību ar videoklipu, dziedātāju dikciju, kā arī aksesuārus un skatuves iekārtojumu. Pēc visu priekšnesumu noklausīšanās, arī skatītāji varēs balsot par savu simpātiju.

Visi priekšnesumi tiks apbalvoti ar pateicības rakstiem un veicināšanas balvām, bet katras vecuma grupas vislabākais priekšnesums balvā iegūs dāvanu kartes. Savukārt skatītāju balsojuma uzvarētāji balvā iegūs kliņģeri un pateicības rakstu.

Popielu apmeklēt ir aicināts ikviens, lai atbalstītu savu favorītu vai vienkārši labi pavadītu laiku. Biļetes uz pasākumu ir iespējams iegādāties Jaunrades nama kasē, Maiznieku ielā 11. Cena – 1,50 eiro.