Kopā visi sasniedz vairāk!

Piektdien, 19. oktobrī, plkst. 16:00 Ventspils Jaunrades namā pulcēsies jaunieši no dažādām Ventspils izglītības iestādēm, lai piedalītos informatīvajā pasākumā "Sadarbība". Tā laikā jaunieši tiks iepazīstināti ar sadarbības iespējām dažādās jomās – brīvā laika pavadīšanas aktivitātes, skolēnu pašpārvalžu darbības stiprināšana, piedalīšanās ar jauniešiem saistīto lēmumu pieņemšanas procesā pašvaldībā un citās jomās. Tiks organizēta arī dalībnieku diskusija, lai noskaidrotu jauniešu viedokļus par sadarbības iespējām un vienotos jau par reālu rīcību.

 

Šo pasākumu organizē biedrība "Ventspils Jauniešu dome" kopā ar Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubu "Knaģis". Jau iepriekš abas organizācijas ir sadarbojušās, lai organizētu interesantus un noderīgus pasākumus jauniešiem, piemēram, starptautiskas jauniešu apmaiņas ar Lietuvas un Igaunijas jauniešiem, koncertus, konkursus, izglītojošus seminārus par nozīmīgām tēmām. Pēdējais lielākais pasākums "Kā kļūt par jauniešu līderi?" norisinājās pirms mēneša Dzirnavu laukumā, kura laikā ar dažādām komandas veidošanas spēlēm, viktorīnu un radošajām darbnīcām jaunieši apguva jaunas prasmes un arī lietderīgi pavadīja savu brīvo laiku.

 

Jauniešiem aktuālu problēmu risināšanā sadarbība ir atslēgas vārds. Ventspilī, salīdzinot ar citām lielajām pilsētām Latvijā, ir niecīgs skaits jauniešu nevalstisko organizāciju. Lai arī šis ir tikai viens no rādītājiem, tad tas pietiekami zīmīgi raksturo, ka jauniešu sadarbībai šeit ir milzīgs izaugsmes potenciāls. Mēs vēlamies, lai jaunieši kļūtu aktīvāki – biežāk izteiktu argumentētu viedokli par apkārt notiekošo, paši uzņemtos iniciatīvu kādu jautājumu risināšanā, palīdzētu draugiem un paziņām izvēlēties piemērotas un lietderīgas nodarbes.

 

Šajā gadā plānoti vēl vairāki pasākumi jauniešiem – aicināsim piedalīties pasākumā par "neatkarību un atkarību", bet gada nogalē kopā ar igauņiem organizēsim jauniešu apmaiņu par veselību un sociālo atbildību.

Tiekamies!

 

Informatīvais pasākums tiek organizēts Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros. Apstiprinātais projekta budžets ir vairāk nekā 176 000 EUR, no kuriem 85% ir ERAF finansējums. Projektu īsteno biedrība "Ventspils Jauniešu dome" un Igaunijas partnerorganizācija "Triigi Adventure Beach".