Latvijas un Igaunijas jaunieši tiekas apmaiņas pasākumā par biznesu

Jau no 11. augusta 18 Latvijas jaunieši viesojas Igaunijai piederošajā Sāremā salā, lai piedalītos jauniešu apmaiņā "Inovatīvie jaunieši un uzņēmējdarbība". Apmaiņa turpināsies līdz 19. augustam un tās laikā ar neformālās izglītības metodēm dalībnieki apgūs teorētiskās zināšanas par biznesu, kā arī darbosies grupās, lai apmainītos ar viedokļiem un praktiskā ceļā pārbaudītu iegūtās zināšanas.

Pirmajās divās dienās Latvijas dalībnieki jau paspējuši sadraudzēties ar igauņu jauniešiem, kuri ir šī pasākuma saimnieki. Radošajā darbnīcā jau tapuši apģērbu dizaini gaidāmajai "trashfash" modes skatei. Tā būs neparasta modes skate, jo visi apģērbi tiek darināti, otrreiz izmantojot izejvielas – gan pāršujot esošas drēbes, gan kombinējot tās ar dabā esošiem materiāliem.

Tomēr nopietnāka darbošanās turpmākajās dienās būs saistīta ar šādām tēmām:

  • Kā padarīt sevi redzamu un pievilcīgu?
  • Uzņēmējdarbība kā dzīvesveids
  • Līderība – kas jādara, lai citi sekotu?
  • Projektu vadība
  • Komandas darbs

 

Kā labs pierādījums abu valstu jauniešu draudzībai ir jau notikusī jauniešu apmaiņa, kuras tēma bija "Mediji un informācija". Tās laikā 36 jaunieši ne vien uzzināja vairāk par sociālo tīklu izmantošanu, video filmēšanu, foto stastu veidošanu, bet arī paši radīja jaunas idejas turpmākai sadarbībai šajā vasarā un rudenī.

Projekta mājaslapā www.balticyouth.eu/lv ir publicētas fotogrāfijas un dalībnieku veidotie video no Jūrkalnē notikušās jauniešu apmaiņas.
Jauniešu apmaiņa notiek projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros, kas paredz rīkot kopumā četras jauniešu apmaiņas (divas Latvijā un divas Igaunijai piederošajā Sāremā salā), kā arī dažādus publiskus pasākumus, kuru idejas izstrādi un vadību uzņemsies paši jaunieši.

Jauniešu apmaiņa tiek organizēta Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros. Apstiprinātais projekta budžets ir vairāk nekā 176 000 EUR, no kuriem 85% ir ERAF finansējums. Projektu īsteno biedrība "Ventspils Jauniešu dome" un Igaunijas partnerorganizācija "Triigi Adventure Beach".