Piesakies jauniešu apmaiņai par biznesu!

Jūlija sākumā Ventspils novada Jūrkalnē noslēdzās pirmā no četrām Latvijas un Igaunijas jauniešu apmaiņām. Savukārt pēc mēneša jau notiks nākamā jauniešu apmaiņa – šoreiz pasākums notiks Igaunijai piederošajā Sāremā salā.

No 11. līdz 19. augustam jauniešiem vecumā no 15 līdz 25 gadiem ir iespēja piedalīties apmaiņā, kuras tēma būs "Jauniešu uzņēmējdarbība un nodarbinātība". Pasākuma laikā ar neformālās izglītības metodēm dalībnieki apgūs teorētiskās zināšanas, kā arī darbosies grupās, lai apmainītos ar viedokļiem un praktiskā ceļā pārbaudītu iegūtās zināšanas. Jauniešu apmaiņā paredzētas šādas nodarbības:
•    Kā kļūt par uzņēmēju un kā uzsākt biznesu?
•    Līderība – kas jādara, lai citi sekotu?
•    Mārketinga mīkla
•    Kā padarīt sevi redzamu un pievilcīgu?
•    Komandas darbs – izaicinājumu pārvarēšana

Piesakies, ja Tevi interesē uzņēmējdarbības tēma un vēlies iepazīties ar Igaunijas jauniešiem! Dalība pasākumā ir bez maksas. Pieteikšanās notiek līdz 30. jūlijam. Nenokavē!

 

Dalības noteikumi

PIETEIKUMA VEIDLAPA (pieteikuma saņemšanas apstiprinājumu nosūtīsim uz e-pastu 1-2 dienu laikā!)

Fotogalerija no jauniešu apmaiņas "Mediji un informācija"

 

Informācija par jauniešu apmaiņas norisi:

  • Norises vieta: Oitme hostelis, Leisi, Sāremā (http://www.oitme.ee)
  • Dalībnieku skaits: 18 Latvijas un 18 Igaunijas jaunieši
  • Nokļūšana: ar organizētu autobusu (maršruta sākums Ventspilī)
  • Dalības maksa: transports, ēdināšana, naktsmītnes, nodarbības dalībniekiem ir bez maksas.

Jautājumus lūdzam sūtīt uz e-pastu: [email protected]

Kā labs pierādījums abu valstu jauniešu draudzībai ir jau notikusī jauniešu apmaiņa, kuras tēma bija "Mediji un informācija". Tās laikā 36 jaunieši ne vien uzzināja vairāk par sociālo tīklu izmantošanu, video filmēšanu, foto stastu veidošanu, bet arī paši radīja jaunas idejas turpmākai sadarbībai šajā vasarā un rudenī un, protams, iepazina kaimiņvalsts kultūru un izklaidējās ar jaunajiem draugiem.

Jauniešu apmaiņa notiek projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros, kas paredz rīkot kopumā četras jauniešu apmaiņas (divas Latvijā un divas Igaunijai piederošajā Sāremā salā), kā arī dažādus publiskus pasākumus, kuru idejas izstrādi un vadību uzņemsies paši jaunieši.

Jauniešu apmaiņa tiek organizēta Igaunijas–Latvijas programmas atbalstītā projekta "Jauniešu iniciatīvas un sadarbība" ietvaros. Apstiprinātais projekta budžets ir vairāk nekā 176 000 EUR, no kuriem 85% ir ERAF finansējums. Projektu īsteno biedrība "Ventspils Jauniešu dome" un Igaunijas partnerorganizācija "Triigi Adventure Beach".