Pieredze Jauniešu klubā

Es un jauniešu klubs

Manuprāt, katrā pilsētā vai novadā ir savs jauniešu klubs, bet pirms iesaistīšanās Ventspils Jaunrades nama jauniešu klubā, es par to neko nezināju! Varbūt izklausās dīvaini, ka dzīvojot tik lielā pilsētā, var nemanīt, ka te pat blakus darbojas tik aktīvi un darbīgi jaunieši! Protams, pa ausu galam, kaut ko biju padzirdējusi, bet nepievērsu tam absolūti nekādu uzmanību, jo domāju, ka es visticamāk šādā klubā netiktu! Ziniet? Tā domāt ir pavisam nepareizi! Jauniešu klubā var iesaistīties jebkurš, kurš to vēlas.

Kā es sāku tajā darboties? Patiesībā tas bija pavisam vienkārši. Es biju viena no skolas, kuru izraudzījās vienām skolu sacensībām, ko rīkoja Ventspils jauniešu klubs zem projekta “Jauniešu līderu skola”, arī par šo projektu es neko nebiju dzirdējusi! Tagad tā padomājot, tīrās šausmas, kā es varēju nepamanīt, jo afišas un plakāti man bija visapkārt! Tā nu es aizgāju uz šo pasākumu, ar domu, ka būs garlaicīgi, bet mani pārsteidza tieši pretējais! Pasākums bija jautrs!

Pēc pāris dienām ieraudzīju, ka “Jauniešu līderu skola” rīko semināru. Izdomāju aiziet! Pirms šī semināra, pats vārds SEMINĀRS man saistījās ar kaut ko garlaicīgu, bet šis seminārs mani pārliecināja par pretējo! Tas bija interesants un tajā bija diskusijas ar dažādu jomu pārstāvjiem. Šo semināru rīkoja jaunieši no Ventspils jauniešu kluba, viņi aicināja pievienoties viņiem.

Aizgāju mājās un izdomāju, ka varētu painteresēties par sapulču laikiem. Uzzināju un aizgāju. Tur satiku jautrus un atraktīvus jauniešus, kas veido un mācās veidot pasākumus.

Klubā esmu jau pāris mēnešus, kuru laikā esmu diez gan daudz ko ieguvusi. Jauniešu kluba veidotie pasākumi ir interesanti un tajos var uzzināt daudz interesantu lietu! Nesen tika rīkots pasākums par debatēm. Līdz šim pasākumam neko par tām nezināju. Pēc šī pasākuma pieteicos uz tādu kā klubiņu, tagad šajā klubiņā mācamies debatēt, būt pašpārliecinātiem un gatavojamies sacensībām.

Pateicoties jauniešu klubam pieteicu dalību “Jauniešu Saeima”. Mana ideja, kuru pieteicu bija par to, ka vēlos vairāk pievērst jauniešus uzņēmējdarbībai, lai nākotnē samazinātu bezdarbu un jauniešu atkarību problēmas. Tēma par uzņēmējdarbības veicināšanu ir diezgan populāra ne tikai jauniešu vidū, bet visā Latvijā, tādēļ vēlos rosināt jauniešus domāt par savas uzņēmējdarbības idejām, lai viņi varētu uz tām tiekties un tādējādi izvēlēties atbilstošo profesiju, kā arī aizpildīt savu brīvo laiku lietderīgi. Mūsdienās daudzi inteliģenti un moderni jaunieši nezin ko darīt savā brīvajā laikā. Tādēļ kļūst atkarīgi no dažādām kaitīgām vielām, piemēram, alkohols, cigaretes, narkotikas, kā arī daudzi jaunieši paliek atkarīgi no datorspēlēm, kas neļauj viņiem brīvi domāt. Manuprāt, pašvaldībām ir vairāk jāvelta uzmanība un līdzekļu jauniešu atbalstam, jo jaunieši ir valsts nākotne! Es ierosināju izveidot “Jauniešu uzņēmumu ideju centru”, kur jaunieši no visas valsts varētu iesūtīt savas idejas, kuras tiktu izskatītas un meklēts risinājums, lai šo uzņēmumu ideju realizētu dzīvē.

Vēlēšanas norisinājās līdz 18. martam. Sākumā pieteicos, bet mans mērķis gluži nebija iekļūt Saeimā. Domāju, kā būs, tā būs. Nu vēlēšanas ir noslēgušās un esmu viena no 100 aktīvākajiem jauniešiem, kas iekļuva Saeimā.

Es iesaku katram jaunietim, kuram ir brīvāks laiks, painteresēties par jauniešu klubiem viņa apkārtnē. Tas būs produktīvi un jautri izlietots laiks. Bet galvenais uz ko varu mudināt jauniešus ir būt aktīviem un dzīve kļūs interesantāka. Ja neko pats nedarīsi, tad nekas arī nemainīsies!