Popielas organizēšana

Kā es Popielu organizēju…

Es šogad kļuvu par popielas organizētāju un man bija arī grupa, kas palīdzēja darba procesā.
Tā kā man papildus bija arī citi darbi, ne tikai jauniešu pasākumi, bet arī skola un darbs, tad popielas organizēšanas darbi uz priekšu gāja samērā lēni. Ļoti ilgu laiku nebija skaidrības par to, ko aicināt kā viesmāksliniekus, jo mūziķi mūsdienās prasa diezgan paprāvu naudas summu. Tā kā šobrīd ļoti aktuāli ir dažādi šovi, tad izlēmām uzaicināt puišu grupu „Nu un”, kuri piedalījās šovā Okartes Skatuve un guva lielu atsaucību no skatītājiem. Sazinājos ar šiem puišiem un sarunāju viņus kā mūsu pasākuma „odziņu”.

Nākamais darbs bija veidot afišas, skrejlapiņas, relīzes, kā arī aicinājumus no skolām, lai būtu dalībnieki, kas uzstājas. Tā kā visās skolās ap šo laiku jau notiek popielas, tad ar dalībnieku meklēšanu neveicās grūti un pavisam kopā pieteicās 13 priekšnesumi. Tad ļoti ilgi nācās piestrādāt pie scenārija veidošanas, jo ir ļoti būtiski izveidot scenāriju, kas būtu interesants visiem skatītājiem un nebūtu pārāk oficiāls. Pāris naktis līdz pulksten četriem no rīta strādāju pie scenārija, bet, par laimi, tas izdevās diezgan veiksmīgs un kopā ar savu skatuves partneri Elviju, veiksmīgi pasākumu novadījām. Protams, ka nevar arī aizmirst tēlu meklēšanu un apģērbu piemeklēšanu, taču ar to kaut kā vairāk vai mazāk, bet sekmīgi tikām galā.

Popielas dienā biju ļoti satraukusies, bet zināju, ka viss izdosies labi, ka nav jau citu iespēju. Kad ierados Jaunrades namā, tad bija jauki redzēt visus dalībniekus jau tērptus pasākuma drēbēs un gatavus priekšnesumiem, patiesībā tas ļoti nomierināja.

Nepagāja ne stunda, kad pasākums varēja sākties un pēcpusdienas šovu atklājām ar Kiss „Heavens on the fire”. Jau pirmais priekšnesums uzkurināja zāli un viss pasākums noritēja ļoti gludi un izskatījās, ka visi ir apmierināti. Visi priekšnesumi bija ļoti krāšņi, precīzi un interesanti, bet tā kā es nebiju žūrijas sastāvā, tad mans viedoklis ar žūrijas izdarīto izvēli atšķīrās. Popielā Grand prix ieguva Ventspils 1.Ģimnāzija ar Bruno Mars „Lazy song”. Jāatzīst, ka lai arī man bija vairāki favorīti un viens no viņiem arī Bruno Mars, bet vislabāk tomēr man patika Ciara „Like a boy” un Lady Gaga „Marry the night”, jo es uzskatu, ka visus deju soļus iemācīties ir ļoti grūti un var redzēt, ka gatavošanās procesā bija ieguldīts milzīgs darbs.

Tā kā pirmo reizi piedalījos tik liela pasākuma organizēšanā un vadīšanā, tad man ļoti interesanti bija pavērot, kas tad īsti notiek aizkulisēs un kāda atmosfēra tur valda. Bija ļoti interesanti un mani pārsteidza tas, ka mēs visi tomēr esam ļoti saliedēti. Pasākuma vakarā tiešām visi darbojāmies kā komanda, jo katram bija iedalīts savs pienākums vai vieta, kur viņam/viņai jāatrodas. Visa pasākuma norise norisinājās ļoti gludi, un, ja arī bija kādi sīki misēkļi, tie ātri tika novērsti, darbojoties grupā.
Tiešām ir forši sastrādāties ar citiem jauniešiem, kad zinu, ka varu uz viņiem paļauties un ka neviens nestāvēs malā, bet gan palīdzēs un kopīgiem spēkiem atradīsim risinājumu.