1.aprīlī norisināsies pasākums „Zinātne joko”

science_kidsTrešdien, 1.aprīlī no plkst. 15:00 – 19:00 Ventspils galvenajā bibliotēkā notiks pasākums „Zinātne joko”, kas dos iespēju bērniem un jauniešiem bez maksas pavadīt brīvo laiku, piedaloties aizraujošās nodarbēs un eksperimentos, un parādīs, ka zinātni var iepazīt caur praktisku darbošanos un jokiem.

SIA Aspired aicina visus Ventspils bērnus, jauniešus un pieaugušos apmeklēt joku dienas pasākumu, kur būs iespēja piedalīties lekcijā par dažādiem dīvainiem un neparastiem izgudrojumiem, kā arī tiks iepazīti pasaules trakākie zinātnieki un apskatīti daži no jautājumiem, uz kuriem zinātne joprojām nespēj atbildēt.

Savukārt, pēc lekcijas no plkst.15:30 – 19:00, norisināsies tehniski radošās darbnīcas, kur katram dalībniekam būs iespēja pašiem aktīvi darboties un eksperimentēt, kā rezultātā radīt ko sev, savai ģimenei vai draugiem.

  • „Atlecošā bumbiņa” – izzinot vielu sajaukšanās procesus, būs iespējams izgatavot pašiem savu atlecamo bumbiņu;
  • „Vannas bumbas” – ļaujot vaļu savai fantāzijai, uztaisīt savu īpašo vannas bumbu visdažādākajās krāsu un smaržu variācijās;
  • „Cālis kapsulā” – izmantojot savu radošo izdomu, izgatavot tādu kapsulu, kurā, ieliktā jēlā ola izdzīvotu, metot no noteikta augstuma. Kapsulas uzdevums ir ne tikai pasargāt olu, bet arī braucot, to nogādāt pēc iespējas tālāk;
  • „Krāsu zinātne” – izmēģināt un uzzināt kāda ir krāsu nozīme, nosakot pH līmeni dažādām vielām. Uzzināt, kas ir apslēptās krāsas un kā ar krāsu palīdzību var redzēt dažādu vielu savstarpējās reakcijas.

Pasākums „Zinātne joko” tiek īstenots “Ventspils pilsētas jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktīvas atpūtas veicināšanas projekta” ietvaros sadarbībā ar SIA Aspired, un to līdzfinansē Ventspils pilsētas pašvaldība. Pasākuma mērķis ir ieinteresēt jauniešus par dabas zinātnēm, proti, caur spēles, sacensības un izklaides elementiem uzzināt ko jaunu vai dziļāk izprast ikdienā teorētiski apgūtus jautājumus un priekšmetus.