Notiks putnu būrīšu izgatavošanas talka

Arī šopavasar ventspilnieki un pilsētas domes amatpersonas klaudzinās āmurus, lai parūpētos par jaunām mājām mūsu spārnotajiem draugiem. Ikgadējā putnu būrīšu talka šogad notiks svētdien, 29. martā, plkst. 12:00 Bērnu pilsētiņā. Bērnu pilsētiņā skatuves priekšā tiks uzstādīti galdi un sagādāti nepieciešamie materiāli – dažāda platuma dēļi un instrumenti, plānojot kopā izgatavot vairākus desmitus putnu būrīšu.

Daži no putnu būrīšiem tiks piestiprināti pie kokiem turpat Bērnu pilsētiņā, bet pārējos vēlāk uzstādīs pilsētas parkos un mežos.

Pasākumā jo īpaši aicināti piedalīties mazie ventspilnieki, jo ir plānotas arī dažādas jautras aktivitātes kopā ar svētku vadītājiem amizanto Zaķi un Vilku no animācijas filmas „Nu pagaidi!”. Viņi vēlas izgatavot putnu būrīti, bet paši to neprot, tāpēc aicinās palīgā lielus un mazus ventspilniekus, lai kopīgi sarūpētu Ventspils putniem mājas. Būs rotaļas, dejas, muzikāli priekšnesumi, kā arī būrīšu izgatavošanas meistaru pamācības pareizai būrīšu izgatavošanai un uzstādīšanai.

Putnu būrīšus pilsētā pārsvarā apdzīvo tās putnu sugas, kas apkaro dažādus koku kaitēkļus, kas grauž koku lapas un bojā koku. Tie ir mazie dziedātājputniņi – strazdi, zīlītes, mušķērāji, zvirbuļi un bezdelīgas, kuriem pilsētā trūkst dabisko ligzdošanas vietu – koku dobumu. Pareizi izgatavots un uzstādīts putnu būrītis kalpos vairākus gadus un būs vērtīgs devums dabai.

P/i “Komunālā pārvalde” informē, ka Ventspilī šopavasar notiks arī koku stādīšanas talka, kas plānota 18.aprīlī Kustes dambī, kā arī pašvaldība parūpēsies par atkritumu konteineriem un talkas maisiem talkot gribētājiem Lielās talkas laikā 25.aprīlī.

_mg_5280_11