Ventspils Digitālajā centrā plaša e-prasmju nedēļas programma

No 23. līdz 27. martam Eiropā notiek E-prasmju nedēļa. Līdz ar E-prasmju nedēļu Ventspils Digitālais centrs atzīmē arī savu divpadsmito dzimšanas dienu, tāpēc kopā ar sadarbības partneriem un atbalstītājiem īpaši parūpējies par plašu programmu dažādām auditorijām – skolēniem, skolotājiem, pašvaldības darbiniekiem, uzņēmējiem u.c.

Visi pasākumi ir bezmaksas, un pieteikties tiem ir iespējams šeit: www.ej.uz/eprasmem2015

E-PRASMJU NEDĒĻAS PROGRAMMA

OTRDIENA, 24. MARTS:

  • Plkst. 14:00 – 17:30 KODU programmēšanas pulciņa bērniem darbu prezentācija Ventspils Digitālajā centrā. KODU ir virtuāla programmēšana valoda, īpaši radīta bērniem – vizuāli pievilcīga un atraktīva spēļu programmēšanai.
  • Plkst. 13:00 Swedbank un Latvenergo e-prasmju skoliņa Ventspils Digitālajā centrā. Pasākumā būs iespēja iepazīties ar Swedbank e-pakalpojumiem un Latvenergo e-pakalpojumu e-Latvenergo. Plkst. 14:00 Swedbank un Latvenergo pārstāvji sniegs individuālas konsultācijas ikvienam interesentam.
  • Plkst. 14:30 – 16:00 Ventspils 4. vidusskolā ActivInspire programmatūras lietošanas apmācības iesācējiem. Apmācības vada 4. vidusskolas skolotāja Inga Bužoka. Skolotājiem jāņem līdzi savs portatīvais dators, kā arī ActivInspire disks vai kodu atslēga, kas atrodas uz šī diska. Neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Guntu Blumbergu, tel. 63607607.

TREŠDIENA, 25. MARTS:

  • Plkst. 10:00 – 12:00 Ventspils Digitālajā centrā Ventspils 1. ģimnāzijas digitālo aģentu apmācība. E-prasmju nedēļas ietvaros Ventspils 1. ģimnāzijas klašu pārstāvji tiks apmācīti dažādās prasmēs, kurās ikdienā skolotājiem nepieciešama palīdzība. Klašu pārstāvji darbosies kā brīvprātīgie skolotāju palīgi. Par aktīvu un nesavtīgu brīvprātīgā darbu Ventspils Digitālais centrs skolēniem izsniegs sertifikātu. Ventspils 1.ģimnāzija ir pilotskola, pēc e-prasmju nedēļas šāda iespēja tiks piedāvāta visām Ventspils skolām.
  • Plkst. 11:00 – 14:00 un 14:00 – 17:00 Ventspils Digitālajā centrā apmācības darbā ar infogrammām (infogr.am). Apmācības vada infogr.am pārstāve Linda Horsta (Rīga). Infogr.am vizualizācijas palīdz labāk pastāstīt stāstus un datus attēlot vizuāli pievilcīgus un piesaistošus. Infogr.am ir lieliska platforma, lai veidotu iespaidīgas diagrammas, kartes, tikai ar dažiem peles klikšķiem. Reaģējošs dizains garantē pieejamību plašai auditorijai.
  • Plkst. 12:00 – 13:00 Ventspils Digitālajā centrā e-prasmju apguve bērniem ar īpašām vajadzībām. Atbalsta centra “Cimdiņš” audzēkņi ar planšetdatoru un interaktīvu risinājumu palīdzību spēļu veidā attīstīs dažādas uztveres iemaņas.

CETURTDIENA, 26. MARTS:

  • 10:00 – 13:00 sadarbībā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru (LVRTC), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Uzņēmumu reģistru, SEB banku seminārs uzņēmējiem “Attālināti un droši”. Kurzemes uzņēmējiem stāstīs par eParakstu, elektronisku darījumu kārtošanu, Uzņēmumu reģistra un SEB bankas e-iespējām. Pieteikšanās līdz 25. martam, rakstot uz e-pastu [email protected].  Uz pasākuma 1. daļu plkst. 10:00 – 11:00 par eParakstu aicināti piedalīties arī Ventspils pašvaldības darbinieki. No plkst. 11:00 varēs saņemt individuālas un praktiskas konsultācijas, kuras sniegs LVRTC pārstāvis.
  • Plkst. 14:00 – 15:00 Ventspils 2. pamatskolā apmācības “Bezmaksas online rīki mācību materiālu sagatavošanā”. Interesenti varēs apgūt internetā brīvi pieejamos resursi mācību materiālu sagatavošanā, piemēram, kā vienkārši apstrādāt attēlus. Apmācības vada 2. pamatskolas informātikas skolotāja Ilze Grinfogele.

PIEKTDIENA, 27. MARTS:

  • Plkst. 15:00 – 16:30 Ventspils Digitālajā centrā apmācības “Mobilo aplikāciju izmantošana stundās”. Apmācības vada Ventspils Vakara vidusskolas informātikas skolotāja Dace Bergmane, programmā: mobilās aplikācijas, formatīvās vērtēšanas iespējas mācību darbā, izmantojot mobilās ierīces. Ieteicams līdzi ņemt portatīvos datorus vai mobilās ierīces – viedtālruņus un planšetdatorus.

 

SEMINĀRI TIEŠSAISTĒ

E-prasmju nedēļā uz ekrāna Ventspils Digitālā centra publiskajā zonā tiešsaistē būs iespēja vērot dažādus seminārus. Tiešraižu grafiks (www.e-prasmes.lv):​

  • Otrdien, 24.martā, tiešraide no plkst. 15:00 – 16:00. Pasākums jauniešiem „You Rock”. Prezentācija par jauniešu iespējām uzrunāt potenciālos darba devējus.
  • Piektdien, 27.martā, tiešraide no plkst.10:30 – 12:40 un no plkst. 13:20 – 14:30. Seminārs – tiešraide „E-iespējas pašvaldībās”Darba kārtība.

 

Šīs nedēļas norisi Latvijā koordinē Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM). Latvija ir aktīva šīs nedēļas dalībvalsts un arī Ventspils Digitālais centrs aktīvi iesaistās, iedzīvotājiem piedāvā plašu pasākumu programmu.