Vispasaules akcija “Zemes stunda” notiks 28.martā

Pasaules dabas fonds, cīnoties par enerģijas taupīšanu un iestājoties pret klimata pārmaiņām, rīko ikgadējo simbolisko vispasaules akciju „Zemes stunda”. „Zemes stundā” iecerēts iesaistīt miljardu cilvēku visā pasaulē un kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks aicināts izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu atbalstu aktīvai rīcībai pret klimata pārmaiņām.

Šogad „Zemes stunda” notiks 28. martā no plkst. 20.30. līdz 21.30. Jau vairāk nekā 7000 pilsētas ap 160 pasaules valstīs apņēmušās atbalstīt šo akciju.

Arī Latvija iesaistījusies vispasaules akcijā, un šīm aktivitātēm ik gadu pievienojas arī Ventspils pilsētas pašvaldība, šajā laikā izslēdzot lielāko ēku fasāžu apgaismojumu. Ventspils pilsētas dome aicina ikvienu ventspilnieku iesaistīties „Zemes stundā” un atbalstīt tās norisi.

Akcija „Zemes stunda” 2007. gadā tika aizsākta Sidnejā kā sabiedrības uzmanības pievēršana klimata pārmaiņām. Pēdējo gadu laikā tā ir piedzīvojusi grandiozu izaugsmi. Tas ir simbolisks pasākums, kas paredzēts, lai ikvienam pasaules iedzīvotājam dotu iespēju uzskatāmi parādīt valstu vadītājiem savu nostāju globālu un tālredzīgu lēmumu un stingras klimata politikas nepieciešamībā. Vienlaicīgi tas ir arī lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienosies, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai.

Ventspils pilsētas pašvaldība „Zemes stundā” piedalās kopš 2010. gada.

Plašāka informācija par „Zemes stundu” atrodama Pasaules dabas fonda mājas lapā www.pdf.lv un „Zemes stundas” mājas lapā: www.earthhour.org.

369e1ae559c5ae25420d5349cb364ce8