Aicina iesaistīties projektā “Sociālais kapitāls kā rīks jaunatnes pilsoniskai līdzdalībai Austrumeiropas valstīs”

Aicina uz atklāšanas konferenci “Izpratnes un izglītības bāzes veidošana par sociālo kapitālu kā rīku pilsoniskās sabiedrības attīstībai” jauniešiem (30.martā) un jaunatnes līderiem, jaunatnes darbiniekiem (31.martā).

Ar šī gada martu biedrība “Latvijas Jaunatnes padome” ir uzsākusi sadarbību ar biedrību “Sociālās inovācijas centrs” projekta “Sociālais kapitāls kā rīks jaunatnes pilsoniskai līdzdalībai Austrumeiropas valstīs” īstenošanā. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar partneriem Polijā, Igaunijā un Rumānijā, un to finansē Eiropas Savienības programma “Eiropa pilsoņiem”.

Projekta ietvaros tiks īstenotas daudzveidīgas aktivitātes jauniešiem un jaunatnes līderiem gan Latvijā, gan partneru valstīs. Iesaistoties projekta aktivitātēs ikvienam dalībniekiem būs iespēja vairāk uzzināt par sociālo kapitālu, kā to vairot, ko mēs ikkatrs varam darīt, lai vairotu sociālo kapitālu, līdzdarboties mācību filmu veidošanā un popularizēšanā, apgūt jaunas prasmes (diskusiju vadīšana, argumentācija), iepazīties ar labās prakses piemēriem dažādās valstīs jauniešu līdzdalības veicināšanā un paust savu viedokli par aktuālām tēmām speciāli projektam izveidotā interneta vietnē (aktīvākie saņems balvas – telefonu, planšetdatoru un „gudro” pulksteni).

Pirmie projekta pasākumi notiks jau marta beigās Latvijā.

Pasākumā 30.martā, piedaloties dalībniekiem no visām projekta valstīm, tiks definēti galvenie izaicinājumi un iespējamie risinājumi jauniešu līdzdalības problēmjautājumiem. Savukārt, 31.martā starptautiskā gaisotnē jaunatnes līderiem, jaunatnes darbiniekiem un jaunatnes lietu speciālistiem būs jāvērtē jauniešu priekšlikumi un jāvienojas par to ieviešanu.

Pieteikumu anketa 30.marta pasākumam (jaunieši) – šeit.

Pieteikuma anketa 31.marta pasākumam (jaunatnes līderi, jaunatnes darbinieki) – šeit.

Plašāka informācija par projektu www.socialinnovation.lv un www.ljp.lv

Jaunieti, jaunatnes darbiniek, jaunatnes līderi – Iesaisties! Esi aktīvs! Piedalies!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Linda Kalniņa,

Latvijas Jaunatnes padomes

Mediju programmas direktore

[email protected]; www.ljp.lv

ieskaties-lideri-web-small-page-001

 

ieskaties-jauniesi-web-small-page-001