Skolēnu mācību uzņēmumu Pavasara gadatirgus piedāvās Latvijas jauniešu prātos un sirdīs dzimušas biznesa idejas

 

dizkoks_smaidaJau šosestdien, 7. martā, biznesa izglītības biedrība Junior Achievement Latvija (JAL) kopā arSwedbank aicina uz ikgadējo Vislatvijas Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Pavasara gadatirgumodes un izklaides centrā Rīga Plaza.

Vislatvijas SMU Pavasara gadatirgū šogad piedalīsies 122 jauniešu veidoti uzņēmumi (77 vidusskolas un 45 pamatskolas) SMU no Latvijas skolām, kuri dienas garumā piedāvās savus oriģinālos izstrādājumus – kosmētiku, dažādus koka izstrādājumus, rotaslietas un aksesuārus, kā arī aplikāciju un interneta lapu izstrādes risinājumus. Detalizētāks gadatirgus dalībnieku sarakstsŠEIT.

JAL valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns : „Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus ir izglītojošs, skolēniem būtisks notikums, kad viņi var ne vien parādīt savu veikumu plašākai sabiedrības daļai, bet arī novērtēt citu īstenotās idejas. Tas ir notikums, kas daudziem no nākotnes uzņēmējiem un darba devējiem ļauj tuvāk iepazīt un izprast uzņēmējdarbības vides procesus. Daļai gadatirgus dalībnieku šī ir pirmā pieredze sava produkta piedāvāšanā, un sniedz neaizstājamu ieguldījumu viņu uzņēmējspēju attīstīšanā.”

„Gadatirgū skolēnu mācību uzņēmumi parāda savu veikumu, un tas ir īstais brīdis, kurā jaunieši var iedvesmoties viens no otra, lai paši pamēģinātu uzņēmējdarbības pieredzi – jaunas zināšanas, pirmos pārbaudījumus un sasniegumu gandarījumu. Tas ir brīdis, kurā skaidrāk var atbildēt sev uz jautājumu – vai tā ir vide, kurā vēlos turpmāk darboties. Ar šo projektu vēlamies veicināt tieši praktiskās uzņēmējdarbības izglītības pieejamību jauniešiem pēc iespējas vairāk Latvijas novadu un skolu,” saka Reinis Rubenis, Swedbank valdes loceklis un Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs, SMU programmas partneris.

Gadatirgus ietvaros notiks jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 5 nominācijās –Sociāli atbildīgs uzņēmums, Inovatīva biznesa ideja, Labākais stends, Labākā pārdošanas komanda, Videi draudzīgs produkts. SMU izvērtēšanu veiks pieredzējusi profesionāļu un akadēmisko spēku komanda, kurā būs pārstāvēta Swedbank, Rīga Plaza, Microsoft, Latvijas Valsts Meži, Lattelecom, Lursoft IT, LDDK, LTRK, Latvijas Kokrūpniecības federācija, Latvijas Universitāte, Biznesa augstskolas Turība, Banku augstskola, RTU Riga Business School, Pasākumu bode, zīmols LUDE, SIA Flora un JAL programmu absolventi.

 

Patlaban JA Latvija ir reģistrējusi 812 SMU, kas par 10% pārsniedz šogad plānoto 780 reģistrēto SMU skaitu.

JA SMU programmu un gadatirgu ilggadēji atbalsta JA Latvija partneri Swedbank un modes un izklaides centrs Rīga Plaza.