Izstāde “Skola 2015”

Vēlies kļūt par inženieri, arhitektu, žurnālistu, ārstu, skaistumkopšanas speciālistu vai kādas citas profesijas pārstāvi, bet neesi vēl izvēlējies, kur studēt? Tad tev ir jābūt izstādē “Skola 2015”, kas no 27. februāra līdz 1. martam notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, kur aktīvā un radošā vidē piedāvās daudzpusīgu informāciju par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs un palīdzēs izvēlēties piemērotāko izglītības ceļu.


“Tūkstošiem vecāko klašu skolēnu ik gadu apmeklē izstādi, lai nepastarpināti uzzinātu par dažādām mācību iespējām tieši no izglītības iestāžu pārstāvjiem un izlemtu, kur mācīties tālāk. Tas ir daudz ērtāk nekā apmeklēt atvērto durvju dienas dažādās skolās visā Latvijā,” ir pārliecināts Valts Jirgensons, izstādes “Skola” projekta vadītājs. “Arī pieaugušie izstādē atrod dažādas izglītības pilnveidošanas iespējas, kursus un seminārus, bet saviem bērniem – valodu vasaras nometnes,” atzīst V. Jirgensons.


Dalībai izstādē šobrīd pieteikušies vairāk nekā 140 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Krievijas, Vācijas, Nīderlandes, Francijas, ASV un Kanādas, kas informēs par uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām, daudzveidīgām ārpusstudiju aktivitātēm.

Latvijas augstskolas gaida topošos studentus
Savus nākamos studentus izstādē gaidīs lielākā daļa Latvijas augstskolu, kas prezentēs dažādas studiju programmas un kursus. Latvijas Universitāti pārstāvēs visu 13 fakultāšu studenti un mācībspēki, tādēļ nāc un uzzini visu par studiju programmām, atbalsta iespējām, mecenātu stipendijām, par iespējām saņemt atlaides dzīvošanai dienesta viesnīcās, studiju maksas atvieglojumiem u. c. 
Ventspils Augstskola šogad piedāvās jaunu, unikālu dubultā diploma iegūšanas iespēju studiju programmā "Starptautiskais bizness un eksporta menedžments", kas Austrijas darba devēju topā ir novērtēta kā pati labākā un prestižākā. Programma tiks realizēta sadarbībā ar Kremsas Pielietojamo zinātņu universitāti Austrijā. Savukārt Rīgas Stradiņa universitātes Sarkanā Krusta medicīnas koledža, kas atradīsies RSU stendā, piedāvās jaunu pirmā līmeņa augstāko profesionālās izglītības programmu “Masāža” ar kvalifikāciju “Masieris”.
Biznesa augstskola “Turība” izstādē piedāvās doties virtuālā ekskursijā un ielūkoties studentu ikdienā. Atverot attiecīgās nozares durvis, varēs ielūkoties studiju procesā katrā no četrām fakultātēm – uzņēmējdarbības vadībā, starptautiskajā tūrismā, jurisprudencē un komunikācijā. Biznesa inkubators, TV studija, mācību telpa Start Up hotel, tiesu zāle – tas viss un vēl daudz kas cits ir paslēpies aiz “Turības” durvīm. Atver tās!


Ja vēlies kļūt par skolotāju, logopēdu, psihologu, izglītības iestāžu vai uzņēmuma vadītāju – apmeklē Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas stendu un iztaujā tās pārstāvjus. Savukārt par priekšrocībām reģionālajā augstskolā un par 430 valsts finansētajām budžeta vietām kādā no 40 pilna laika studiju programmām informēs Rēzeknes Augstskola.

Izmēģini roku programmēšanā, iejūties karavīra “ādā” un laimē biļetes uz kino vai akvaparku!


Izmēģināt roku programmēšanā, pārbaudīt zināšanas dabaszinātņu priekšmetos, vērot eksperimentu demonstrācijas un piedalīties tehniskās jaunrades darbnīcās varēs Rīgas Tehniskās universitātes stendā. Turpat pirmo reizi būs pārstāvēta RTU Bērnu un jauniešu universitāte un RTU Inženierzinātņu vidusskola. Erudītākie apmeklētāji tiks cienāti ar īpašiem kokteiļiem un gastronomiskiem labumiem. Nāc un piedalies!


Apskatīt ieroču stendu, piedalīties kadetu rīkotajās aktivitātēs, uzzināt par studiju iespējām, dinamisko mācību procesu, priekšrocībām, kas nav citās mācību iestādēs, un daudz ko citu piedāvās Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija. Savukārt tiem, kas nākotni vēlas saistīt ar skaistumkopšanas vai medicīnas nozari, saistošas šķitīs Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledžas aktivitātes – katru dienu no plkst. 11.00 līdz 16.00 tās stendā notiks topošo skaistumkopšanas speciālistu kosmetoloģijā, masieru, biomedicīnas laborantu un podologu sniegto pakalpojumu demonstrējumi.


Ekonomikas un kultūras augstskola apmeklētājiem piedāvās noskaidrot savu zināšanu vērtību, saņemot finansiālu izdevīgumu – individuālu atlaidi pirmajam studiju gadam vai budžeta studiju vietu. Piedaloties EKA pētījumā, dāvanā varēs iegūt kādu no 1000 ielūgumiem uz kino. Arī Alberta koledža piedāvās piedalīties pētījumā un laimēt kādu no Līvu akvaparka 1000 ielūgumiem. Koledžas studenti demonstrēs savas izstrādātās datorspēles, kuras ikviens varēs arī uzspēlēt.


Kāpēc izvēlēties ar finansēm un uzņēmējdarbību saistītu izglītību, kāda ir karjera pēc Banku augstskolas absolvēšanas? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem izstādē „Skola 2015” atbildes palīdzēs rast un savā pieredzē dalīsies Banku augstskolas studenti, absolventi un mācībspēki. Turpat varēsi arī izkalt īpašu monētu un šo procesu iemūžināt, uzreiz saņemot gan monētu, gan arī foto!

Ārvalstu augstskolas tiem, kas vēlas iegūt izglītību ārpus Latvijas

"Tie, kas vēlas izglītoties ārvalstīs, ir aicināti izstādē satikties ar Eiropas koledžu un universitāšu pārstāvjiem un uzzināt par iestāšanās nosacījumiem un par mācību procesu, kas mēdz būt stipri atšķirīgs no Latvijas," uzsver projekta "Skola" vadītājs Valts Jirgensons.


Izstādē piedalīsies Saxion University of Applied Sciences (Nīderlande), Gymnasium und Internat im Stift Neuzelle (Vācija), Porvo Starptautiskā koledža (Somija), bet Krieviju pārstāvēs Maskavas Valsts Industriālā universitāte, Imanuela Kanta vārdā nosauktā Baltijas federālā universitāte un viesmīlības vadības un kulinārās mākslas skola SWISSAM.


Ikviens interesents varēs saņemt arī aktuālu informāciju par studiju iespējām Kanādā, Francijā, Vācijā un citur. 


Piemēram, pieredzes bagātie “Baltic Council for International Education” un Igaunijas “Bellnor” informēs par izglītības iespējām visā pasaulē.


Aizvien lielāku atsaucību gūst ne tikai studentu apmaiņa, bet arī iespēja vidusskolēniem kādu laiku mācīties citā valstī. Lai nekļūdītos un palīdzētu saprast, kura no pasaules valstīm katram ir vispiemērotākā dzīvošanai un mācībām, “AFS Latvija” izstādē piedāvās “pielaikot” dažādas valstis. “AFS Latvija” starpkultūru programmas ir starptautiska brīvprātīgo organizācija, kas darbojas 70 pasaules valstīs un apvieno 42 000 aktīvu brīvprātīgo tīklu. Vairāk par dalībnieku piedāvājumu: http://www.bt1.lv/skola/?link=00100000


Piesakies konferencei „Veselīga un droša skolu vide”
Nav aizmirsts arī par skolu atbildīgajiem darbiniekiem, kas aicināti pieteikties noderīgai konferencei „Veselīga un droša skolu vide”, ko rīko Latvijas Ārstu biedrība un Rīgas Stradiņa universitātes Darba drošības un vides veselības institūts sadarbībā ar AS „Inspecta Latvia”. Konference notiks 27. februārī plkst. 13.00. Vairāk par konferenci: http://www.arstubiedriba.lv/images/Plaka… 


Vienlaicīgi Ķīpsalā notiks starptautiskā grāmatu un izdevniecību izstāde “Latvijas Grāmatu izstāde 2015”, kurā varēs baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem, iegādāties grāmatas par izdevīgām cenām, kā arī “Grāmatu maiņas punktā” mainīties ar citu lasītāju grāmatām.


Izstādi “Skola 2015” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. 

Seko līdzi sociālajos tīklos: 
http://www.draugiem.lv/izstadeskola/
http://www.facebook.com/izstade.skola
https://twitter.com/izstade_skola


Izstādes “Skola 2015” darba laiks:
27.–28. februāris plkst. 10.00–18.00
1. marts plkst. 10.00–17.00

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem – 5,00 EUR
Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem – 4,00 EUR
Grupām (10+) – 3,00 EUR

apmeklet