Aicina pieteikt idejas 5.Jauniešu Saeimas vēlēšanām

Jau piekto gadu jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tiek aicināti pieteikties virtuālajās vēlēšanās par iekļūšanu 5.Jauniešu Saeimā. 
100 jauniešiem no visas Latvijas 27.aprīlī būs iespēja diskutēt par sev svarīgiem jautājumiem, kā arī iegūt pieredzi, ko nozīmē būt deputātam – tautas – vai šajā gadījumā – jauniešu pārstāvim.
 


5.Jauniešu Saeimas video aicinājums: https://www.youtube.com/watch?v=y8wcUVcjxTA

Lai kļūtu par 5.Jauniešu Saeimas deputātu, jaunieši piedalās virtuālajās vēlēšanās, reģistrējot savu ideju vēlēšanu platformā – mājaslapā www.jauniesusaeima.lv

Vēlēšanu kampaņa notiek līdz 15.martam, un deputātu kandidāti ir aicināti pieteikt savas idejas kādā no četriem tematiem: izglītība un kultūra, sabiedrība un cilvēktiesības, aizsardzība un drošība, kā arī „Es un Eiropas Savienība”. 

Jauniešu Saeimā katrs kandidē atsevišķi un programmas vietā ir viena ideja, kas kandidātam ir svarīga, lai to risinātu valsts līmenī. Reģistrēties dalībai projektā, kā arī balsot par jauniešu piedāvātajām idejām var ikviens portāla Draugiem.lv lietotājs. 

100 populārāko ideju, par kurām būs saņemts lielākais balsu skaits, autori šī gada 27.aprīlī tiks aicināti uz Saeimas namu, lai caur pašu pieredzi izprastu likumdevēja darba specifiku un no parlamenta tribīnes uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām. 

 Plānots, ka 5.Jauniešu Saeimas sēdes vadīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

No jauniešu idejām taps deklarāciju projekti, kuriem ievēlētie deputāti varēs iesniegt priekšlikumus un par noslēguma dokumentiem vienoties, debatējot Saeimā. 
Jaunie deputāti strādās četrās nozaru komisijās, kuras vadīs Saeimas deputāti – komisiju priekšsēdētāji – kopā ar līdzpriekšsēdētājiem no jauniešu vidus. 

 

Projektu īsteno Latvijas Republikas Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio. 

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos www.draugiem.lv/jauniesusaeima/,www.youtube.com/jauniesusaeima un Twitter @jauniesusaeima un @jekaba11 

unnamed