Ar “Ghetto Startup” kļūsti par jauno uzņēmēju, vēl skolas solā sēžot

„Ghetto Startup” ir izaicinājums ikvienam vidusskolēnam no visas Latvijas izveidot komandu, ar kuru radīt un realizēt biznesa ideju, balvā iegūstot 2000 eiro tās īstenošanai. Projekta iniciatori ir jauniešu ielu kultūras un sporta kustība „Ghetto Games” un biedrība „Izaugsmes forums”.

Visu februāri „Ghetto Startup” viesosies 100 Latvijas skolās, kuru skolēniem būs iespēja uzzināt vairāk par konkursa ideju un apmācību iespējām. Projekts sastāv no četriem posmiem: iepazīšanās ar projektu, apmācības, pusfināls, kurā tiek prezentētas visas idejas un fināls, kurā sacenšas komandas ar labākajām idejām. Pusfināls norisināsies reģionālā merogā piecās Latvijas pilsētās – Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Ventspilī un Liepājā. Katrā no tām komandām tiks dotas sešas stundas, lai sagatavotu un prezentētu savas idejas žūrijas pārstāvjiem, cīnoties par iekļūšanu „Ghetto Startup” finālā, kas norisināsies Rīgā 7. un 8. maijā. Fināls ilgs 24 stundas, kuru laikā dalībniekiem būs iespēja konsultēties pie dažādu jomu speciālistiem. Fināla laikā dalībniekus un līdzjutējus priecēs muzikāli pārsteigumi, dažādas aktivitātes un sadraudzības pasākumi. 

Konkurss notiek jau  ceturto gadu, iepriekš tas bija pazīstams ar nosaukumu „Izaugsmes forums”. Tā idejas autors un projekta vadītājs Jaroslavs Romanovičs skaidro: „Pirmo trīs gadu tendence parādīja, ka dalībnieku skaits ikreiz turpina divkāršoties, tāpēc, projektam attīstoties, nolēmu, ka jāuzsāk sadarbība ar „Ghetto Games” komandu, kurai ir vairāku gadu pieredze pasākumu rīkošanā un kuras projektam ir liels dalībnieku, sekotāju un atbalstītāju loks.”

Ghetto Daddy Raimonds Elbakjans iesaistīšanos projektā skaidro ar vēlmi motivēt jauniešus attīstīties ne tikai fiziski, bet arī garīgi, attīstot spriestspēju un uzdrīkstoties uzsākt savu biznesa darbību jau agrā jaunībā. „Jau septīto sezonu dodam iespēju vasaras mēnešus jauniešiem pavadīt sporta zīmē, bet saprotam arī, ka ar sportu vien nepietiek, lai pilnvērtīgi attīstītu Latvijas jauno paaudzi. Domājot par nākotni, kā arī lai valstī kopumā veicinātu ekonomisko uzplaukumu, vēlamies iesaistīt skolēnus praksē apgūt uzņēmējdarbību un sniegt iespēju uzsākt pašiem savu biznesu,” skaidro R.Elbakjans. 

Vai esi gatavs kļūt par labākās biznesa idejas titula īpašnieku?

Plašāku informāciju meklē: http://www.ghettofamily.com/startup/ 

www.draugiem.lv/ghettogames 

www.twitter.com/ghettogames

 

Papildu informācija:
Renāte Tisjaka
Ghetto Startup projekta asistente
Tālr.: +371 26244940 
E-pasts: [email protected] Informāciju sagatavoja:

Ieva Ancāne
Ghetto Startup komunikācijas speciāliste
Tālr.: +371 26467963
E-pasts: [email protected]

lejupielāde