Ventspils jaunieši Rumānijā

unnamed

No 19. novembra līdz 30. novembrim seši jaunieši, pārstāvot Ventspils reģionālo NVO atbalsta centru, piedalījās starptautiskā projektā „Our Future Together” (Mūsu kopīgā nākotne – tulk.), kas norisinājās Rumānijā. Šajā projektā piedalījās un ar migrāciju saistītos jautājumus apsprieda vēl 40 jaunieši no tādām valstīm kā Igaunija, Dānija, Polija, Spānija, Turcija un Rumānija.

Piedaloties aktīvās diskusijās un veidojot prezentācijas, jaunieši uzzināja daudz ko jaunu par migrāciju un tās radītajiem sarežģījumiem Eiropas valstīs. Iegūtās zināšanas tika izmantotas, veicot uzskates materiālu izstrādi projekta noslēgumā. Tāpat jaunieši iepazina vietējo kultūru un tradīcijas, kā arī nobaudīja ēdienus ne tikai no Rumānijas, bet arī pārējām dalībvalstīm. Kaut arī dalībnieki pārstāvēja dažādas valstis, jaunieši atzīst, ka nebija sarežģījumu komunicēt kādu kultūras barjeru dēļ.

Tāpat jaunieši aktīvi aicina izmantot iespēju doties šādos projektos, jo tas ir lielisks veids kā uzlabot savas svešvalodu zināšanas un izrauties no tik ierastās vides. Šajā projektā piedalījās Amanda Gauše, Evelīna Kozlovska, Diāna Nikiforoviča, Raitis Agrums, Mikus Ciemīts un Matīss Freimanis.