Sacerējumu konkurss!

Writing_Competition_Large_rectangle_lvEiropas Komisija vēlas uzzināt tavas domas: Kāda ir tava pieredze paplašinātajā Eiropas Savienībā? Kā paplašinātā Eiropas Savienība var risināt nākotnes izaicinājumus? Esi no 18 līdz 25 gadus vecs? Piedalies konkursā „Tik līdzīgas. Tik atšķirīgas. Tik Eiropeiskas!”, atbildot uz vienu no Eiropas Komisijas uzdotajiem jautājumiem. Tev ir iespēja laimēt trīs dienu ceļojumu uz Briseli. Iesūti savu sacerējumu līdz 2015. gada 27. februārim.

Vai zināji, ka vairāku paplašināšanos rezultātā Eiropas Savienība (ES) kļuvusi par lielāko ekonomiku pasaulē ar vairāk nekā 500 miljoniem pilsoņu? Tai ir lielāka starptautiskā ietekme nekā jebkad agrāk. ES Paplašināšanās politika atbalsta to Eiropas valstu dalības sagatavošanās procesu, kas vēlas pievienoties ES. Tādējādi tā palīdz padarīt Eiropu par drošāku vietu un veicina demokrātiju un pamatbrīvības, vienlaicīgi konsolidējot likuma varu valstīs, kas vēlas pievienoties. Horvātija, pēdējā valsts, kas pievienojās ES, kļuva par 28. dalībvalsti 2013. gadā. Albānija, Bosnija un Hercegovina, bijusī Dienvidslāvijas Maķedonijas Republika, Īslande (sarunas ar Īslandi ir apturētas pēc Īslandes valdības lēmuma), Kosova, Melnkalne, Serbija ir kandidātes vai iespējamās kandidātes. Dažas no tām jau ir sarunu procesā vai gaida to uzsākšanu, bet citām ir iespēja kļūt par dalībvalsti, kad tās būs sagatavojušās.

Dalies ar saviem uzskatiem par vienu vai abiem jautājumiem sacerējumā (maksimālais vārdu skaits: 1000) un iegūsti lieliskas balvas! Lejupielādē reklāmas komplektu šeit. Sagatavojot pieteikumu, jums, iespējams, radušies kādi papildu jautājumi vai problēmas. Lūdzu, sazinieties ar mūsu palīdzības dienestu: SoEuropean[at]writingcompetition.eu.

Vairāk informācijas un pieteikuma forma šeit.