Piedalies radošo darbu konkursā „Alkohols, svētki, sabiedrība un es”

Biedrības Go Beyond iniciatīva “Runājot par alkoholu” sadarbībā ar portālu Delfi.lv un Calis.lv aicina skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā „Alkohols, svētki, sabiedrība un es”. Jaunieši no 6. līdz 12. klasei ir aicināti rakstīt radošos darbus par tēmu “Svētki, alkohols, sabiedrība un es”. Raksti! Raksti prozā vai dzejā, gatavo miniatūras vai pat lugas! Izsakies sev ērtākajā radošā darba formā un iegūsti balvas!

Kāda ir svētku nozīme sabiedrībā un kāda ir alkohola nozīme? Kas ir svētki un kādiem tiem būtu jābūt? Kādas svinības tu esi redzējis un kādās svinības tu labprāt velētos piedalīties? Kādēļ Jaunajā gadā cilvēki dzer šampanieti? Ar ko svētki ir īpaši Latvijā? Kas ir visjaukākais saistībā ar svētkiem? Kāda varētu būt alternatīva alkohola lietošanai svētkos? Kur beidzas biežie svētki un sākas atkarība? Personīgā vai draugu pieredze, savas pārdomas par sabiedrību un jauniešiem kopumā vai arī fakti un sekas – jebkas, kas tev rūp, iedvesmo vai dara bažīgu! 

Konkursa mērķis ir pievērst jauniešu, skolotāju, vecāku un sabiedrības uzmanību alkohola patēriņam svētkos. Ilgtermiņā iniciatīvas “Runājot par alkoholu” mērķis ir mazināt apreibinošu vielu lietošanu sabiedrībā, sniedzot rīkus skolotājiem darbam klasē un informējot sabiedrību caur jauniešu stāstiem.

Savu radošo darbu (apjomā līdz 400 vārdiem) sūti līdz 30.novembrim uz info[at]runajotparalkoholu.lv ar norādi „Alkohols, svētki, sabiedrība un es”. E-pastā un titullapā norādi radošā darba autora vārdu, uzvārdu, vecumu, tālruņa numuru, e-pastu, skolu un klasi!

Konkurss notiek divās klašu grupās: 6.-9.klašu un 10.-12..klašu skolēniem no skolām visā Latvijā. Labākie darbi tiks publicēti Delfi.lv un Calis.lv. Labāko darbu autori saņems naudas balvas un veselīga dzīvesveida balvas no Brain Games, Rīgas Peinbola parka, Olimpiskā sporta centra, Siguldas novada pašvaldības.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties: http://www.runajotparalkoholu.lv/alkohols-svetki-sabiedriba-un-es/

Par „Runājot par alkoholu”

Metodiskā materiāla „Runājot par alkoholu” mērķis ir veicināt preventīvos pasākumus alkohola jomā dažādās vecuma grupās no 6. līdz 12. klasei. 

„Runājot par alkoholu” piedāvā metodes skolotājiem, kā runāt ar skolēniem par vērtībām un izvēles iespējām dažādās jauniešiem raksturīgās situācijās un apstākļos. Uzdevumi, diskusijas un izspēles ir tieši un netieši saistīti ar atkarībām, galveno uzmanību pievēršot tam, lai jauniešiem iemācītu ietekmēt radušās situācijas, izvēlēties rīkoties atbildīgi un patstāvīgi, nepakļauties sociālajām ietekmēm un vienaudžu spiedienam, kā arī iemācīties pateiktu „nē” alkoholam.

Latvijā metodisko materiālu „Runājot par alkoholu” izplata biedrība Go Beyond. Vairāk informācijas:www.runajotparalkoholu.lv

rpa_poster_i_liels_jpg