Skolēnu pašpārvalžu jaunieši apguva jaunas zināšanas

DSC_0064Oktobra pēdējā nedēļā, Ventspils skolu skolēnu pašpārvalžu jaunieši mācījās un izstrādāja idejas, labākam darbam skolēnu pašpārvaldēs. To jauniešiem palīdzēja izdarīt biedrības „Zinis” valdes priekšsēdētāja Vita Brakovska.

Divas dienas Ventspils skolēnu pašpārvalžu jauniešiem neformālā gaisotnē bija iespēja, izmantojot dažādas metodes, radīt jaunas un inovatīvas idejas, kuras arī pēc tam jaunieši devās apspriest ar Ventspils iedzīvotājiem. Tika apgūtas arī prasme uzstāties publikas priekšā un prezentēt savu ideju un iemācīties, kā pasniegt sevi un savas idejas auditorijai. 

Pasākuma laikā radās arī vairākas ļoti labas idejas, kuras jauniešiem tagad būs iespēja mēģināt īstenot. Piemēram, viena no idejām, lai veicinātu skolēnu pašpārvalžu darba popularizēšanu un attīstību, sadarbojoties ar „Ūdeku” izplatīt īpaši noformētas dzeramā ūdens pudeles. Pudelei klāt pievienota „birka”, ar kuras palīdzību cilvēki varētu iepazīties ar skolēnu pašpārvalžu darbu un iespēju robežās – arī atbalstīt.

Pasākumā piedalījās jaunieši no dažādām Ventspils vispārizglītošajām skolām. Pēc pasākuma jaunieši iegūtās prasmes un zināšanas varēs pielietot savas skolas skolēnu pašpārvaldes darbā. Netrūka arī labu atsauksmju no pašiem dalībniekiem. Katrīna: „Apmācības, kuras vadīja Vita Brakovska bija ļoti noderīgas. Ieguvu informāciju par to, kā uzstāties publikas priekšā, kā domāt radošāk. Ļoti daudzas gan lielas lietas, gan sīkumus, kuri noderēs manā dzīvē. Gribētos, lai arī plašākai skolēnu publikai būtu pieejamas Vitas apmācības, jo tik tiešām – iegūt var ļoti daudz!”

Apmācības vadīja biedrības „Zinis” valdes priekšsēdētāja Vita Brakovska, viņai ir izdevies rast draudzīgu veidu, kā dažādām sabiedrības grupām dot iespēju iziet ārpus ikdienas rāmjiem, uzdrīkstēties un sasniegt vairāk nekā līdz šim, apzināties un pielietot savus radošos resursus materiālu vai nemateriālu labumu gūšanai. Viņas pakalpojumus ir izmantojuši tādi lieli zīmoli kā Lattelecom, Nordea banka, Latvijas Zaļais punkts uc.

Pasākums norisinājās Ventspils pilsētas domes jauniešu brīvā laika pavadīšanas un aktīvās atpūtas veicināšanas projektu finansēšanas konkursa projekta „Ventspils skolu skolēnu pašpārvalžu līderu apmācības” ietvaros. Pasākumu finansiāli atbalstīja Ventspils pilsētas dome.