IZSLUDINĀTA PIETEIKŠANĀS SKOLĒNIEM YFU LATVIJA APMAIŅAS GADA STIPENDIJĀM

YFU  jeb Youth For Understanding ir viena no lielākajām skolēnu apmaiņas programmāmvisā pasaulē. YFU Latvijas birojs izsludina daļējo stipendiju konkursu, kas dos iespēju trīs skolēniem doties apmaiņas gadā un uzsākt mācības vidusskolā ārzemēs jau 2015./16. mācību gadā. 

Šogad YFU Latvija izsludina trīs daļējās stipendijas – apmaiņas gadam Vācijā, apmaiņas gadam Šveicē un apmaiņas gadam Somijā. Stipendija sedz pusi no apmaiņas gada programmas izmaksām.

Pieteikties stipendijām tiek aicināti skolēni no visas Latvijas. Stipendijas pretendentiem jāatbilst šādiem kritērijiem:

  • Jābūt 9. – 11.klases skolniekam/skolniecei (vecumā no 15 – 17 gadiem);
  • Jābūt labām sekmēm skolā;
  • Jābūt stiprai motivācijai vienu mācību gadu pavadīt kādā no šīm valstīm, lai iepazītu zemes kultūru, tradīcijas, cilvēkus un apgūtu viesvalsts valodu;

Pretendentiem uz Vācijas un Šveices stipendijām jābūt vācu valodas priekšzināšanām.Pieteikties aicinām ikvienu skolēnu, kas atbilst augstāk minētajiem kritērijiem. Lai pieteiktos stipendijām – līdz 1.decembrim uz YFU Latvija biroju (pa pastu uz adresi Kr.Valdemāra iela 14–5, Rīga, LV-1010 vai elektroniski uz adresi [email protected]) jāiesūta šādi dokumenti:

  • Aizpildīta pieteikuma forma (goo.gl/F2P9hD vai pieejama www.yfu.lv mājas lapā);
  • Pagājušā mācību gada liecības kopija;
  • Motivācijas vēstule – kādēļ Tu gribētu doties apmaiņas gadā un vienu mācību gadu pavadīt ārzemēs?

Stipendijas pretendentu atlasi veiks YFU Latvija komisija un labākos aicinās uz interviju klātienē. 

Ar visiem stipendiju kandidātiem YFU Latvija birojs sazināsies personīgi. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar YFU biroju – zvanot  uz 27706596 vai rakstot uz [email protected]

Plašāku informāciju par YFU Latvija apmaiņas programmām, iespējām doties apmaiņas gadā un piedāvātajām valstīm, kurās mācīties, var uzzināt mājas lapā www.yfu.lv vai sekojot YFU Latvija sociālajos tīklos Facebook un Twitter.

unnamed (1)