PIECI.LV AIZSĀK DEBAŠU TURNĪRU PAR IZGLĪTĪBAS NĀKOTNI

unnamed

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv līdz 20.novembrim aicina jauniešus pieteikties debašu turnīram „Kādai jābūt izglītības nākotnei?”. Sākot no 25.novembra, otrdienās Pieci.lv raidījumā „Domnīca” plkst. 15.00 noskaidros spēcīgāko debatētāju komandu, kura saņems balvu no „Swedbank” – 500 eiro debašu mākslas pilnveidei.

Jauniešu veidotais sabiedriskais medijs Pieci.lv ir aizsācis diskusiju par izglītības nozīmi un tās ietekmi Latvijā un aktualizē jautājumus par labāku izglītības sistēmu valstī, rosinot iesaistīties diskusijā arī sabiedrības pārstāvjus – jauniešus. Pieci.lv līdz 20.novembrim gaidīs pieteikumus no debašu komandām trīs dalībnieku sastāvā, kuras 12 nedēļu garumā vēlas iesaistīties dedzīgā domu apmaiņā par izglītības nākotni Latvijā.

Debates notiks otrdienās Pieci.lv radio ēterā, un tās ilgs 30 minūtes. Katras komandas pozīcijas izlozēs pirms debatēm, savukārt katrs dalībnieks varēs izteikties trīs minūtes, to laikā atbildot arī uz oponenta uzdotajiem jautājumiem. Jauniešu domu apmaiņu par izglītību vērtēs tiesneši no debašu asociācijas„Quo Tu Domā?”.

Pieteikšanās e-pastā [email protected], norādot komandas vadītāja un pārējo dalībnieku vārdus, uzvārdus un aprakstot komandas līdzšinējo pieredzi debatēs un balvas izlietojuma mērķi. Plašāka informācija par Pieci.lv debašu turnīru un pieteikšanos lasāma Pieci.lv interneta vietnē šeit.