ATGRIEZIES VENTSPILS JAUNIEŠU ĪSFILMU FESTIVĀLS

Līdz 5. aprīlim Ventspilī norisināsies “Ventspils jauniešu īsfilmu festivāls 2013“, kurš kādu brīdi bija aizmirsts, bet Ventspils Digitālā centra dzimšanas dienas pasākumā tas tiek „atdzīvināts”.

Šī gada festivāla tēma „2003-2013 | Izjūti atšķirību!” Pasākumu organizē Ventspils pašvaldības iestāde “Ventspils Digitālais centrs”. Festivāls ir atklāts pasākums, kurā piedalīties ar saviem darbiem aicināti jaunieši ne tikai no Ventspils, bet no visa Kurzemes reģiona. Savukārt noskatīties festivāla filmas varēs ikviens interesents. Balvu fonds: iPad Mini, digitālā kamera un 2TB ārējais cietais disks.

Uz festivāla atklāšanu visi interesenti tiek aicināti pirmdien, 11. martā, plkst. 16.00 Ventspils Digitālajā centrā, kad tiks dots starts īsfilmu veidošanas posmam, kas ilgs līdz 28. martam. Šajā dienā tiks demonstrētas citu vienaudžu veidotās īsfilmas un diskusiju rezultātā tiks veicināta pieredzes apmaiņa. Visu festivāla norises laiku dalībniekiem būs iespēja saņemt konsultācijas īsfilmu veidošanā – par īsfilmu scenāriju, filmēšanu, montāžu un citiem svarīgiem jautājumiem, kuri jauniešiem radīsies radošajā procesā. Iespēju robežās festivāla organizatori palīdzēs dalībniekiem ar tehnisko nodrošinājumu filmēšanas un montāžas darbiem.

Festivāls noslēgsies 5. aprīlī plkst. 17.00 Ventspils Digitālajā centrā. Noslēguma dienā paredzēta visu festivālā veidoto īsfilmu skatīšanās un festivāla dalībnieku sumināšana, kā arī neformālas sarunas par un ap kino.

Lai piedalītos festivālā, interesentiem jāsūta pieteikums uz e-pasta adresi [email protected] jāsniedz līdz 25. martam un tajā jābūt informācijai par radošo grupu (1 – 5 cilvēki), filmas idejas apraksts, kā arī jānorāda vēlamā palīdzība no organizatoriem īsfilmas sagatavošanas procesam. Veidlapa atrodama mājaslapā www.festivals.ventspils.lv.

Savukārt gatavās īsfilmas jāiesniedz līdz 28. martam plkst. 18.00 Ventspils Digitālajā centrā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *