Aicina jauniešus caur radošiem darbiem izveidot pašiem savu VEF kvartālu

afishaBaltijas Reģionālais fonds (BRF) sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu organizē projektu „Ieraugi, atklāj un izveido savu VEF kvartālu”. Projekta mērķis ir veicināt jauniešu radošās domāšanas attīstību. Projekta ietvaros tiks realizētas trīs radošās darbnīcas: foto, video un mākslas, kā arī noslēguma izstāde BRF jauniešu studijā „BaMbuss”, kurā tiks izstādīti  projekta laikā tapušie vizuālie darbi.

Projekts „Ieraugi, atklāj un izveido savu VEF kvartālu” aicina jauniešus – Rīgas iedzīvotājus, vecumā no 16 līdz 25 gadiem,  radoši izpausties un pavadīt lietderīgi savu brīvo laiku. Projekta ietvaros tiks organizētas 3 radošās darbnīcas: foto (7. -13. jūlijs), video (14. – 20.jūlijs) un mākslas (20. – 27. jūlijs).

Katrā darbnīcā notiks teorētiskas nodarbības, veicinot dalībnieku izpratni un nododot zināšanas par konkrēto tēmu (fotografēšanu, video veidošanu u.c.). un praktiskās nodarbības, uzņemot video, intervējot cilvēkus, fotografējot VEF kvartālu un izgatavojot rokdarbus par un ap tēmu „VEF kvartāls”. Kopējais katras radošās darbnīcas apjoms – 20 stundas.

Radošo darbnīcu noslēgumā, laika posmā no 27. jūlija līdz 15. augustam, jauniešu studijā „BaMbuss”, Rīgā, Brīvības ielā 204 tiks organizēta atklāta izstāde, kurā tiks eksponēti visi izgatavotie darbi un rādīti jauniešu uzņemtie video. Apmeklētājiem ne tikai būs iespēja apskatīt izgatavotos darbus, bet arī nobalsot par viņuprāt, labāko darbu.

Radošākā un projekta tēmai „VEF kvartāls” atbilstošākā darba autors balvā iegūs iespēju piedalīties kādā no BRF īstenotajiem apmācību braucieniem uz kādu citu Eiropas valsti. Visi projekta dalībnieki saņems Sertifikātu par dalību projektā.

Pieteikšanās radošajām  dabnīcām  līdz 16. jūnijam. Pieteikuma anketu meklē šeit: http://ejuz.lv/vefkvartals

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Sīkāka informācija par projektu – http://www.brfonds.lv/vef-kvartals

Informāciju sagatavoja Ginta Salmiņa