Aicina pieteikties dalībai ziedu paklāju festivālā

DSC_2247 copy

Ventspils pilsētas pašvaldība aicina līdz 1. jūlijam pieteikties dalībai Ventspils starptautiskajā ziedu paklāju festivālā, kas norisināsies jau 14. reizi. Festivāls, kā ierasts, notiks Ostas ielas promenādē no 1. līdz 3. augustam Ventspils Pilsētas svētku laikā.

Šogad ziedu paklāju festivāla devīze būs “Garšīgi dzīvojam”, un to ierosinājuši Ventspils iedzīvotāji.

Devīzes virziens tika izvēlēts saistībā ar gastronomiju, jo „Gastromiskais tūrisms” ir EDEN projekta 2014. gada tēma. EDEN (European Destination of ExcelleNce jeb latviski Eiropas izcilākie tūristu galamērķi) ir projekts, kas visā Eiropas Savienībā veicina ilgtspējīga tūrisma attīstību. Ik gadu Eiropas Komisija sadarbībā ar tūrisma organizācijām izvēlas tūrisma gada tēmu.

Ventspils pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” aicina līdz 1. jūlijam pieteikties dalībai festivālā gan jaunas komandas, gan komandas, kuras jau ir startējušas ziedu festivālā. Festivālā aicināti piedalīties nozares interesenti, speciālisti un profesionāļi – ziedu veikali, saloni un skolas – no Latvijas un ārvalstīm, komandā – ne vairāk kā 5 dalībnieki.

Festivāla laikā izgatavotos ziedu paklājus vērtēs žūrijas komisija Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Didža Ošenieka vadībā.

Detalizētāka informācija par ziedu paklāju festivālu – konkursa nolikumā, ar kuru iespējams iepazīties portālā www.ventspils.lvun www.vlk.lv.