Brīvprātīgie jaunieši iestājas pret pārtikas izniekošanu un aicina piedalīties arī citus!

Katru gadu ES aptuveni 20% no saražotās pārtikas tiek izmesta vai zaudēta, tādēļ kopā cīnīsimies pret pārtikas izniekošanu.

Tuvojoties Adventes laikam, katrs no mums sāk aizdomājies par to, kas ir paveikts iepriekšejā gadā un kādus jaunumus nesīs jaunais gads.

Ar pirmdienu 30.novembrī mēs uzsāksim vienreizēju kampaņu “Kopā pret pārtikas izšķērdēšanu”. Aktīvie jaunieši un Eiropas brīvprātīgie kopā dosies uz veikaliem, kafejnīcām un restorāniem Ventspils apkārtnē, lai runātu par pārtikas atkritumiem un kā risināt šo problēmu. Tiks viedota sadarbība ar Ventspils Augstskolas Studentu padomi, ar kuras palīdzību liekā un nocenotā pārtika tiks piedāvāta studentiem, lai veiksmīgāk uzsāktu dialogu par pārtikas atrkitumu mazināšanu arī studentu ikdienā.

Ar šo akciju mēs vēlamies palielināt izpratni par pārtikas produktu izšķērdēšanu.

Sekojiet līdzi, lai apgūtu dažādus padomus kā ikdienā mazinātu pārtikas atkritumus!

Projekts “Jaunatne iesaistās” tika finansēts ar Eiropas Komisijas “Erasmus+: Jaunatne darbībā”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.