Tiešsaistes vebinārs “Young and Free to Vote?”

2020. gada 17.novembrī plkst. 11:00 – 14:00 tiešsaistes vebinārā “Young and Free to Vote? “ tiksies Baltijas un Ziemeļvalstu jaunatnes padomju pārstāvji, lai dalītos pieredzē par vēlēšanām kā politiskās iesaistes centrālo elementu un tā (ne)iedarbīgumu jauniešu uzrunāšanā.

Pasākums norisināsies angļu valodā. Ziemeļvalstu dalībnieki runās par t.s. ‘ēnu vēlēšanām’ – pilsonisko izpratni audzinošu tradīciju, ko jau gadu desmitiem praktizē Ziemeļvalstu skolās.

Pirmsvēlēšanu vecuma vidusskolēni tiek iesaistīti pilna vēlēšanu cikla simulācijā: sākot ar politisko kampaņu izvērtēšanu, piedalīšanos debatēs un beidzot ar vēlēšanu biļetena aizpildīšanu un uzvarētāju paziņošanu. Vebinārā būs iespēja satikties ar Rutu Einarsdottiru no Islandes, Danielu Honoré Jensenu no Dānijas, Aivaru Kamalu no Igaunijas un Urti Petrulīti no Lietuvas.

Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām 2019.gadā, līdzīgs scenārijs eksperimentālā kārtā tika izspēlēts sešās Latvijas skolās – taču digitāli.

Projekta rezultātus vebinārā prezentēs Sabiedrības līdzdalības fonda ManaBalss.lv izpilddirektors Imants Breidaks.Pasākuma otrā daļa būs veltīta paneļdiskusijai, kuru vadīs Didzis Meļķis no ManaBalss.lv, kā arī tiks uzklausīti skatītāju jautājumiem. Diskusijā piedalīsies Emīls Anškens no Latvijas Jaunatnes padomes kopā ar kolēģiem no Islandes, Dānijas, Igaunijas un Lietuvas.
Aicinām ikvienu sekot līdzi vebināram mūsu mājas lapā www.norden.lv, mūsu FB lapā un aktīvi piedalīties, lai arī Tava balss tiktu sadzirdēta!