Karjeras nedēļā zīmē Ventspils uzņēmumus un profesijas

Karjeras izglītībā sadarbība veidojas ne tikai starp karjeras konsultantiem un dažādu mācību priekšmetu skolotājiem, bet arī ar jauniešu nākotnes darba vidi – uzņēmumiem un organizācijām. Dažādās karjeras atbalsta aktivitātēs skolēni izzina savas iespējas, iepazīst darba pasauli un mācās pieņemt lēmumus savas karjeras izvēlei.

2020. gada Karjeras nedēļas laikā Ventspils skolēni ar vizuālās mākslas starpniecību ir ielūkojušies Ventspils uzņēmējdarbības vidē un savos darbos attēlojuši gan pašus uzņēmumus, gan uzņēmumu apkalpotos objektus, gan darbiniekus. Izstādē “Uzņēmumi Ventspilī un profesijas tajos” piedalās 40 skolēni ar saviem darbiem un tā klātienē līdz pat decembrim aplūkojama Ventspils Jauniešu mājā. Tomēr ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, izstādi aplūkot piedāvājam arī neklātienē – virtuālā 3D izstāžu galerijā. Galerijas adrese: http://www.bit.ly/KN2020izstade

Skolēnu darbos pārstāvēti Ventspils uzņēmumi un to darbinieki – šokolādes rūpnīca “Pobeda”, mašīnbūves rūpnīca “Bucher Municipal”, elektronikas uzņēmums “HansaMatrix”, transporta jomā – “Latvijas Dzelzceļš” un “Ventspils reiss”, tirdzniecības jomā – “Rimi” veikals, degvielas uzpildes stacija “Virši”, būvniecības nams “Kurši”, kultūras jomā – teātra nams “Jūras vārti”, koncertzāle “Latvija” un Piejūras brīvdabas muzejs, pilsētas vides objekti “Puķu gotiņa” un “Lielais laukums”, kuros darbojas dārzkopji, Brīvostas pārvalde, “Ventspils Siltums”, viesnīca “Jūras brīze”, hokeja klubs “Ventspils”, ārsti, fotogrāfi un vēl citi.

Vizuālās mākslas darbu konkurss, kas veltīts ar karjeru saistītām tēmām jau notiek vairākus gadus, sadarbojoties vizuālās mākslas skolotājiem un karjeras konsultantiem.

Visu nedēļu no 26. līdz 30.oktobrim Latvijā norisinās Karjeras nedēļa, kura šoreiz veltīta karjeras lēmuma pieņemšanas procesam, ieklausoties skolotāju, karjeras konsultantu, ģimenes locekļu, darba devēju, draugu un sabiedrībā zināmu jauniešu pieredzē. Nedēļas sauklis ir “Klau! Sadzirdi savas iespējas”. Latvijas mērogā šogad tika organizētas arī divas tiešsaistes diskusijas, kuru ieraksti ir pieejams Facebook kontā facebook.com/TavaiKarjerai/. Aicinām noskatīties diskusiju “Karjeras lēmums. Kā virzīt? Kā runāt? Kā atbalstīt?”, kas domāta vecākiem, kā arī diskusiju “Uzklausi, padomā un izlem pats!”, kas domāta jauniešiem.

 “Karjeras nedēļa” tiek īstenota VIAA īstenota projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. To finansē Eiropas Sociālais fonds un valsts.