Džems ar Ventspils bigbendu Nr.2

22. oktobrī plkst. 19:00 koncertzālē “Latvija” uz pirmo rudens sezonas džemu aicina Ventspils bigbends un īpašie viesi – trompetists Gerhards Ornigs un vokāliste Susanna Aleksandra.

Koncerta ieskaņā muzicēs jauniešu apvienība “7+”, izpildot populārās mūzikas aranžijas pūtēju ansamblim un bungām.

Austriešu trompetists, komponists, aranžētājs un mūzikas pedagogs Gerhards Ornigs (Gerhard Ornig) uzaudzis Sīrijā un 15 gadu vecumā devies uz Grācu (Austrija), kur studējis Johana-Jozefa Fuksa konservatorijā. Mācības turpinājis Grācas mūzikas un skatuves mākslas universitātes džeza nodaļā. Pēc bakalaura grāda iegūšanas studējis Amsterdamas konservatorijā un prestižajā “Manhatten School of Music” Ņujorkā.

Savas karjeras laikā Gerhards Ornigs dibinājis divus sastāvus – “Gerhard Ornig Trio” un kvartetu “4Seasons”. Muzicējis kopā ar “Concept Art Orchestra”, “Ranning Sushi”, “Sound Pollution”, “Eclectic”, “Sina Shaari” u.c.  Sadarbībā ar latviešu saksofonistu Tomu Rudzinski izdevis albumu “Locomotion”. 2015. gadā ieguvis labākā trompetista un labākā solo improvizatora titulus konkursā “Riga Jazz Stage – Competition”.

Susanna Aleksandra ir Losandželosā dzīvojoša igauņu izcelsmes džeza dziedātāja, komponiste un dzejniece. Savā kaislē uz valodām viņa bez piepūles spēlējas ar vārdiem un melodijām tradicionālajā, modernajā un latīņu džezā, kā arī, pateicoties savām stāstnieces spējām un harismai, aizrauj klausītāju, padarot džezu pieejamu un saprotamu ikvienam.

Bakalaura grādu dziedātāja ieguvusi Sibeliusa akadēmijā Somijā, kur turpina izglītoties arī šobrīd. Karjeras laikā Susanna Aleksandra koncertējusi kopā ar leģendāro Igora Butmana kvartetu, Deividu Gološokinu, Robertu Hurstu, Pīteru Bernšteinu, Čiko Pinheiro, Mičelu Longu un daudziem citiem.

Biļešu iegāde https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/84342