Noslēdzies pieredzes apmaiņas seminārs Latvijas jaunatnes darbiniekiem

9. un 10. oktobrī Ventspils Jauniešu mājā un Ventspils Digitālajā centrā norisinājās  pieredzes apmaiņas seminārs “Cik gigabaitos var ietilpināt jaunatnes darba pieredzi?”. Tajā klātienē un attālināti piedalījās darbā ar jaunatni iesaistītie no dažādām Latvijas pašvaldībām un jaunatnes organizācijām.

Semināra tēma bija veltīta digitālajam darbam ar jaunatni, iepazīstinot gan ar Ventspils pieredzi digitālajā jomā, gan semināra dalībniekiem praktiskajās mācībās gūstot jaunas digitālā darba prasmes, kas vērstas uz jauniešu līdzdalības veicināšanu.

Praktiskajās mācībās tika apgūta digitālo rīku izmantošana, lai varētu aizstāt tradicionālas saziņas un darba organizēšanas formas, gan apgūti paņēmieni, kā organizēt jauniešiem saistošas aktivitātes ar digitālo tehnoloģiju līdzdalību, kā arī tika runāts par saturiskajām aktualitātēm sociālajos tīklos, par drošību internetā un medijpratību, un arī par nākotnes vīziju digitālajam darbam ar jaunatni turpmākajos 7 gados.

Ventspils Digitālā centra organizētajā darbnīcā dalībnieki mācījās veidot saistošas infografikas. Savukārt, iepazīstot darba ar jaunatni iesaistītās Ventspils organizācijas, dalībnieki izmēģināja citur pasaulē populāro #instawalk, kuras laikā grupa dodas ekskursijas maršrutā, interesantā veidā cenšas nofotografēt redzēto un pēc tam salīdzināt rezultātu un dalīties sociālajos tīklos.

Šo semināru Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2020 organizē Ventspils Jauniešu māja un Ventspils Digitālais centrs un tā norisi līdzfinansē Izglītības un zinātnes ministrija Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldība.Konkurss par Jauniešu galvaspilsētas statusa iegūšanu notiek jau piekto gadu, lai popularizētu darbu ar jaunatni pašvaldību vidū; stiprinātu pašvaldību sadarbību jaunatnes jomā, labās prakses un pieredzes apmaiņu; turpinātu iedibinātās tradīcijas darbā ar jaunatni; paaugstinātu darbā ar jaunatni iesaistīto personu, pašvaldību un organizāciju, kas organizē darbu ar jaunatni prestižu; veicinātu jauniešu līdzdalību un iesaistīšanos sabiedriskajos procesos.