29. septembrī plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā notiks nākamais Ventspils Kamermūzikas dienu koncerts “Vivaldi & Pelēcis”.

Kā jau vēsta koncerta nosaukums, klausītājiem tiks piedāvāts neliels ieskats divu izcilu komponistu daiļradē. Programmā iekļauts Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls “Gadalaiki” (pārlikums marimbai un stīgu kvartetam), kā arī Georga Pelēča skaņdarbs “Plaukstošais jasmīns” (pārlikums vijolei, vibrofonam un stīgu kvartetam).

Izpildījumā piedalīsies situminstrumentālists Reinis Tomiņš un stīgu kvartets “NŌNA”, kura sastāvā muzicē vijolnieces Līva Tomiņa un Dita Celitāne, kā arī altiste Katrīna Anna Pelnēna un čellists Tomass Ančs.

“Georga Pelēča brīnišķīgo un ēterisko skaņdarbu ”Plaukstošais jasmīns” uzskatu par vienu no skaistākajiem latviešu komponistu skaņdarbiem vijolei un vibrofonam. Tā kā māsa (Līva Tomiņa) ir vijolniece, bet es labprāt spēlēju vibrofonu, mēs vienmēr ļoti priecājamies muzicēt kopā, un šis skaņdarbs mums ir īpaši mīļš. Savukārt Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls “Gadalaiki”, kurš ir viens no zināmākajiem klasiskās mūzikas opusiem, piedzīvojis daudz un dažādas interpretācijas, bet šajā koncertā mēs piedāvāsim savu versiju par to. Vivaldi mūzika ir enerģijas un aizrautības pilna un arī mēs paši tādi jūtamies. Turklāt, kā īsti latvieši, pēc pagājušās ziemas grimstam nostaļģijā par kārtīgiem četriem Latvijas gadalaikiem. Šis azartiskais, krāsām un noskaņām tik bagātais skaņdarbs, noteikti nav pelnījis gulēt nošu plauktā. Tā ir mūzika, kas jāspēlē,” par skaņdarbu izvēli stāsta Reinis Tomiņš.

Sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš absolvējis Limbažu mūzikas skolas klavieru klasi un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skolas sitaminstrumentu klasi. Pašlaik Reiņa ikdiena aizrit Ventspils Mūzikas vidusskolā, kur viņš apgūst sitaminstrumentu spēli un džeza klavieres.

Reinis Tomiņš ir vairāku Latvijas un starptautisko konkursu laureāts. Valsts konkursā Sitaminstrumentu spēlē ieguvis 1. vietu. Aktīvi koncertē gan kā solists, gan dažādu orķestru sastāvos. Regulāri piedalās “Ineses Galantes talanti” koncertos un festivālā ,,Summertime”. Ar perkusiju solo piedalījies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncertā “Zvaigžņu ceļā”.

Koncerta bezmaksas ieejas kartes ir saņemamas koncertzāles “Latvija” kasē un Pārventas bibliotēkā.