Iespēja pieteikties projektā “Zirgi – vienojošais spēks”

Pirmā tikšanās projekā 22.septembrī 16:00 JSK Demora (“Laimiņas”, Tārgales pag. Ventspils novads)

Projekts dos iespēju gan tā dalībniekiem, gan citiem jauniešiem iepazīties ar veselīgu dzīvesveidu, jo nodarbības pie zirgiem notiek svaigā gaisā un tās pozitīvi ietekmē cilvēkus, kā arī veicinās jauniešu iesaisti sportiskās aktivitātēs, jo darbojoties ar zirgiem, tiek nodarbināti gandrīz visi muskuļi.
Projekta mērķauditorija ir Ventspils pilsētas skolu bērni un jaunieši no 5. līdz 9. klasei, kuri vēlas iemācīties jāt ar zirgu. Kopīgi visi projekta dalībnieki piedalīsies vairākās aktivitātēs – zīmēs un krāsos lielformāta zirgu zīmējumus, izveidos teātri ar cilvēkiem uz zirgiem. Teātra izrādes un lielformāta zīmējumi tiks izstādīti 3 publiskos pasākumos Ventspilī un Kurzemē.

Uzdevumi projekta laikā būs:
•    iepazīstināt ar zirgiem un jātnieku sportu,
•    kopīgi veidot uzvedumu, kurā iesaistīti arī zirgi,
•    veidot lielformāta zīmējumus par zirgu tematiku,
•    parādīt uzvedumu un zīmējumus gan vietējiem, gan Kurzemes iedzīvotājiem.

Projekta mērķa grupa ir jaunieši, kuri mācās Ventspils skolās no 5. līdz 9.klasei.

Projektā paredzēts iesaistīt 28 jauniešus, kuri vēlas iemācīties kontaktēties (pabarot, tīrīt, seglot, vadāt) un jāt ar zirgu, kā arī viņi ir gatavi parādīt citiem, ka tas ir veselīgi un noderīgi.

Projekta aktivitātēs dalībniekiem darbojoties kopā būs jāizveido lielformāta zīmējumi, jāiemācās veidot puķu dobi, kā arī jāiziet no savas komforta zonas, lai iepazītu zirgus un spētu ar viņiem kontaktēties un kopīgi jāuzstājas publikas priekšā. Darot lietas, kas netiek darītas ikdienā, dalībniekiem būs iespēja iemācīties ko jaunu un noderīgu, apzināties savas spējas un izprast savu vietu sabiedrībā, tādējādi gūstot pašpārliecinātību par savām spējām.

Nodarbības notiks sākot no septembra līdz pat maija beigām, reizi divās nedēļās, kad dalībnieki mācīsies jāšanas prasmes, sadarbību, iestudēs uzvedumu un zīmēs lielformāta zīmējumus.

Lai nokļūtu uz un no nodarbībām pie zirgiem, tiks apmaksāti transporta izdevumi, nodarbību laikā tiks izsniegts nepieciešamais inventārs, nodarbības pie zirgiem tiek apmaksātas no projekta “Zirgi-vienojošais spēks” līdzekļiem!

Lai pieteiktos projektā jāaizpilda pieteikuma anketa ej.uz/zspeks un jāsagaida atbilde! Vairāk par projektu vari uzzināt sazinoties ar JSK Demora FB lapā vai zvanot 29522360

Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts.