Sākas tehnoloģiju konkurss «Ventspils IT izaicinājums 2020»

Digitālais centrs un Ventspils pilsēta 5. reizi izaicina skolēnus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas parādīt savas prasmes un zināšanas radošā tehnoloģiju pielietošanā.

Pieteikšanās starptautiskajam tehnoloģiju konkursam ”Ventspils IT izaicinājums” sākas 2. septembrī un turpinās līdz pat 14. oktobrim.

Šogad konkurss tiek veltīts topošajam Ventspils Zinātnes un inovāciju centram. Konkursa tēma būs cieši saistīta ar tehnoloģiju klātesamību visās dzīves jomās, īpaši izceļot dabas zinātnes, inženierzinātnes, matemātiku un tehnoloģijas (STEM).

Konkursa fināla kārta, kurā iekļūs 64 erudītāko dalībnieku komandas, norisināsies no 11. līdz 13. novembrim. Dalībnieki atbilstoši vecumam tiks sadalīti četrās grupās, katrām no tām veltot vienu no STEM virzieniem:

  • A grupa (1. – 3. klase), skolēni no Latvijas: zinātne;
  • B grupa (4. līdz 6. klase), skolēni no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas: tehnoloģijas;
  • C grupa (7. līdz 9. klase) skolēni no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas: inženierzinātnes;
  • D grupa (10. līdz 12. klase) skolēni no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas: matemātika.

Konkursa fināla kārta tiek plānota klātienē Ventspilī, taču sakarā ar nestabilo situāciju saistībā ar COVID-19, tiek paredzēti vairāki fināla norises scenāriji, tajā skaitā, ja būs spēkā ceļošanas un pulcēšanās aizliegumi, konkursa otrā kārta tiks organizēta neklātienes formā.

Plašāk par konkursu http://ventspilsitc.com/