Aktīvi un droši ar velosipēdu!

Sākoties aktīvajai velosezonai, biedrība “Ventspils Jauniešu dome” piedāvā noskatīties izglītojošu īsfilmu jauniešiem par drošību, braucot ar velosipēdu. Īsfilmas tapšanā piedalījās un savas prasmes demonstrēja Ventspils Jaunrades nama velopulciņa dalībnieki.

Video redzama noderīga informācija par velosipēda tehnisko stāvokli (ritošo daļu, atstarotājiem, bremzēm, gaisa spiedienu riepās), ekipējumu, braukšanu pa ietvēm un veloceliņiem, kā arī par brauktuves šķērsošanu gājēju pārejās un krustojumos ar luksoforu.

“Braukšana ar velosipēdu ir lielisks veids, kā ātri, ērti un lēti pārvietoties. Tā ir fiziska slodze ķermenim, un velosipēds neizdala nekādas kaitīgas izplūdes gāzes. Velosipēds iet roku rokā ar zaļu, aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Ļoti daudzi jaunieši Ventspilī brauc ar velosipēdu, turklāt izveidotie veloceliņi to veicina vēl vairāk. Mēs šo filmiņu veidojām, lai iepazīstinātu braucējus ar pašu svarīgāko, tādējādi uzlabojot drošību satiksmes dalībnieku – paša velosipēdista, citu velocienītāju, gājēju un autovadītāju – vidū,” stāsta biedrības “Ventspils Jauniešu dome” valdes loceklis Kristians Jacevičs. “Mēs esam priecīgi par izveidoto īsfilmu un ceram uz patīkamu vasaru pie velosipēda stūres!”
 

Latvijas–Lietuvas programmas līdzfinansētā projekta “Jauniešu līderu skola” ietvaros jaunieši piedalījās starptautiskās apmaiņās kopā ar Lietuvas jauniešiem, ar neformālām metodēm neformālā vidē apgūstot līderu prasmes, kā arī paši organizēja pasākumus citiem jauniešiem, rakstīja blogus un filmēja īsfilmas par aktuālām tēmām – veselīgu dzīvesveidu, radošumu, sadarbību, karjeras izvēli u.tml.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *